Összejött az előrehozott döntő a darts-világbajnokságon

Michael van Gerwen és Gary Anderson
Michael van Gerwen és Gary Anderson a 2017-es vb-döntő után
Vágólapra másolva!
Vasárnap négy negyeddöntőt rendeztek a PDC darts-világbajnokságon. Ahogy már korábban jeleztük, a 27 éves újonc Nathan Aspinall megnyerte a nem kiemeltek csatáját, majd a kétszeres világbajnok skót Gary Anderson is továbbjutott miután 5-2-re legyőzte Dave Chisnallt. Az esti programban Michael Smith 5-1-re kiütötte Luke Humphriest, míg a világranglista éllovasa, a holland Michael van Gerwen 5-1-re hozta a Ryan Joyce elleni negyeddöntőt.

A második szombati negyeddöntőben a negyedik helyen kiemelt Gary Anderson leiskolázta Dave Chisnallt, simán nyerve az első három szettet. A kétszeres világbajnok skót ezt követőn kiengedett kicsit, de így is könnyedén hozta 5-2-re a mérkőzést.

Az első esti negyeddöntőben az angol Michael Smith szintén 3-0-ás előnyt szerzett a vb-címvédő Rob Crosst búcsúztató Luke Humphries ellen, aki későn kezdett magára találni. Humphries pénteken Cross ellen 2-0-ról fordított, de ezúttal esélye sem volt a csodára, így a 28 éves Smith 5-1-es összesítésben továbbjutott.

Az utolsó negyeddöntőben az első helyen kiemelt Michael van Gerwen valóságos erődemonstrációra készült a James Wade-et búcsúztató Ryan Joyce ellen. A holland jól is kezdett, gyorsan kétszettes előnyt szerzett, és úgy tűnt sima meccs lesz.

Az angol játékos azonban elkapta a fonalat, és megnyerte a harmadik szettet, amivel láthatóan kizökkentette van Gerwent.

Ezt követően Joyce a következő szettben is megnyerte az első két leget, de ezzel felpiszkálta az alvó oroszlánt, aki azonnal fordítani tudott, és végül 3-2-re megnyerte a szettet.

Ezt követően Michael van Gerwen már nem eresztett le, könnyedén hozta a negyedik és az ötödik játszmát, így az első helyen kiemelt holland vasárnap este előrehozott döntőt játszik a skót Gary Andersonnal, aki egyértelműen a legkeményebb ellenfele a versenyben maradt játékosok közül a PDC darts-világbajnokságon.

PDC darts-világbajnokság, negyeddöntők
Nathan Aspinall (angol)–Brendan Dolan (északír) 5-1
Gary Anderson (skót, 4.)–Dave Chisnall (angol, 12.) 5-2
Luke Humphries (angol)–Michael Smith (angol, 10.) 1-5
Michael van Gerwen (holland, 1.)–Ryan Joyce (angol) 5-1

A két elődöntőt vasárnap este rendezik. A 10. helyen kiemelt Michael Smith a vb-újonc Nathan Aspinallal mérkőzik. A másik ágon, az előrehozott döntőben a kétszeres világbajnok Gary Anderson a szintén kétszeres vb-győztes Michael van Gerwennel találkozik.