Vágólapra másolva!
Bár jól érzi magát az IndyCarban, Rubens Barrichello célja továbbra is az, hogy a jövőben újra Forma-1-es versenyző legyen. Első oválpályás élményét "elképesztőnek" nevezte.

Rubens Barrichello nem adja fel, továbbra is bízik benne, hogy egyszer visszatérhet a Forma-1 mezőnyébe. A 39 éves versenyzőnek 2011 végén, tizenkilenc szezon után kellett elhagynia az F1-et, miután a Williams a jelentős szponzori támogatással érkező Bruno Sennát szerződtette a helyére. Barrichello végül az amerikai IndyCar szériába igazolt, de elmondása szerint még mindig egy F1-es csapat ajánlatára vár.

"Élvezem az itteni versenyzést. Nagyszerű fogadtatásban volt részem, itt mindenki sokkal nyitottabb" - nyilatkozta az O Estado de S.Paulónak. "De igazából azért maradtam aktív, és azért folytatom a versenyzést, mert ez egy lehetőség arra, hogy a Forma-1-ből is felfigyeljenek rám. Annyi mindent tettem már a Forma-1-ben, hogy biztosan képes lennék visszatérni."

A brazil egyébként egyre meggyőzőbb teljesítményt nyújt az IndyCarban, egyelőre mindkét csapattársát megelőzi a pontversenyben. Első oválpályás tapasztalataira azonban mostanáig várnia kellett: a héten zajló texasi teszten próbálhatta ki először az Amerikában népszerű pályatípust. Elmondása szerint megdöbbentő élményben volt része.

"Ez minden mástól különbözik, amit eddig kipróbáltam" - nyilatkozta az első tesztnap után. "Amikor másodszor is a pályára hajtottam, átléptem a 200 mérföld/órás határt. Nagyon izgatott voltam, egyszerűen elképesztő volt" - lelkendezett Barrichello, aki azért bevallotta: még sok kört kell megtennie ahhoz, hogy hozzászokjon az oválpályákhoz.