Vágólapra másolva!
Button biztos benne, hogy a gyenge 2013-as idény nem a csapat mélyrepülését vetíti előre. Bizakodva várják a következő szezont.

A McLaren fennállása egyik leggyengébb idényén van túl, miután 1980 óta először fordult elő velük, hogy egyszer sem állhattak fel a dobogóra. Jenson Button ennek ellenére nem hiszi, hogy a Forma-1 történetének második legeredményesebb istállója az évek óta küszködő Williams sorsára jut. A 80-as és 90-es évek egyik sikercsapatának számító Williams az elmúlt tíz évben egyre mélyebbre jutott, idén mindössze 5 pontot tudtak összeszedni.

„A csapaton belül jó a hangulat, hiszünk magunkban” – nyilatkozta Button, akinek idei legjobb eredménye a Brazil Nagydíjon elért 4. helyezés volt. „Nálunk megvannak azok a források, amelyek a Williamsnél hiányoznak. Egy Forma-1-hez hasonló sportban nagy hatalma van a pénznek – ebből a szempontból hasonlít a focira.”

Button 2008 óta először maradt dobogós helyezés nélkül Forrás: McLaren

Noha sokan úgy vélik, hogy a fejlődés érdekében át kellene szervezni a McLaren menedzsmentjét, Button szerint ez nem lenne jó megoldás. Jövőre egyébként is nagyobb esélyük lesz az eredményes szereplésre, hiszen a szabályváltozások miatt felborulhat az erősorrend. „Nehéz évünk volt, és mindenki a számokkal dobálózik” – mondta Button. „De mindenki izgatottan várja a következő idényt. A Red Bullt leszámítva mindenki számára jó hír, hogy változtatnak a szabályokon.”

A csapatnál 1996 és 2004 között versenyző David Coulthard is úgy gondolja, hogy a McLaren elkerüli a pénzügyi problémákkal is küzdő Williams sorsát. „A McLaren egy óriási csapat” – mondta a Telegraph-nak. „Nagyszerű létesítményeik vannak, és rengeteg pénzük.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!