Vágólapra másolva!
A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko elmondta, hogy a következő két versenyen bizonyítania kell a Visa Cash App RB Forma–1-es istálló ausztrál pilótájának, Daniel Ricciardónak, különben lecseréli őt a csapata.

A Forma–1-es szezon eddigi három hétvégéjén mindhárom időmérőn és két futamon is nagy verést kapott csapattársától Daniel Ricciardo, és a szezonnyitón is leginkább csak egy csapatutasítás miatt zárt Cunoda Juki előtt. A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko már a Szaúd-arábiai Nagydíj után figyelmeztette Ricciardót, a hazai versenyhétvégéje után viszont kijelentette, hogy 

Japánban és Kínában bizonyítania kell ahhoz, hogy ne cserélje le őt az RB.

AlphaTauri, Liam Lawson, Daniel Ricciardo
Lawson (jobbra) Miamitól kezdődően talán visszaülhet Ricciardo helyére, ezúttal akár véglegesen
Fotó: Getty Images via AFP / Getty Images via AFP/2023 Getty Images

Új-zélandi sajtóhírek szerint a 34 éves Ricciardo leváltása esetén az a Liam Lawson kerülne az ausztrál helyére a Miami Nagydíjtól kezdődően, aki tavaly sikeresen helyettesítette őt a kézsérülésekor. A nyolcszoros F1-es futamgyőztes pilóta távozása esetén pedig nehéz elképzelni, hogy túl a 34. életévén kap még valaha Forma–1-es ülést, noha tavaly éppen az RB adott neki lehetőséget a McLarentől való kirúgását követően.

Ricciardo kihagyja az első japán szabadedzést

Az már most eldőlt, hogy a jövő hétvégi Japán Nagydíj első szabadedzésén Daniel Ricciardo nem ül autóba, ugyanis a hazai közönség előtt  az RB-t az ötszörös F2-es futamgyőztes Ivasza Ajumu vezeti majd, aki idén a csapat tartalékpilótája, egyben a Super Formula sorozatban versenyez.

Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek