Vágólapra másolva!
Pénteken jelent meg A Formula 1: Hajsza a túlélésért (Drive to Survive) című dokumentumfilm-sorozat hatodik évada, amely a 2023-as eseményeket eleveníti fel. Ebből kiderült, hogy Liam Lawson nehezen viselte, hogy Daniel Ricciardo az ő helyére ült vissza az AlphaTauriba a felépülése után.

Az idéntől Visa Cash App RB néven versenyző AlphaTauriban tavaly Cunoda Juki mellett Nyck de Vries nyitotta a szezont, ám a Magyar Nagydíj előtt De Vriest Daniel Ricciardo váltotta. Ricciardo azonban a Holland Nagydíj hétvégéjén megsérült, így helyettesíteni kellett: Liam Lawson ült be a helyére. Az új-zélandi pilóta öt hétvégén át vezette az autót, ám a Katari Nagydíj után, az Egyesült Államok Nagydíján már ismét Daniel Ricciardo versenyzett Cunoda Juki csapattársaként. 

Lawson az öt hétvége során szerzett egy kilencedik helyet, miközben Cunoda azt az időszakot pont nélkül zárta, 

így az új-zélandi versenyző azt nehezményezte, hogy Ricciardo nem a japán, hanem az ő helyére került vissza az AlphaTauriba.

AlphaTauri, Liam Lawson, Daniel Ricciardo
Előbb Ricciardót (balra) váltotta Lawson, majd öt hétvége után jött a visszacserélés
Fotó: Getty Images via AFP / Getty Images via AFP/2023 Getty Images

Nehezen fogadta a leváltását Lawson

A Drive to Survive jelenetei alapján a Red Bull-főnök Christian Horner arra kérte Lawsont, hogy maradjon pozitív, de értse meg, hogy hiába teljesített kiválóan, őt cseréli le a csapat. Az új-zélandi azonban nehezen fogadta el a bejelentést.

Most vertem meg a fickót, aki megkapta a helyet. Nekem kellett volna [maradni]” 

mondta Lawson Cunodára utalva.

Lawson tavaly párhuzamosan a japán Super Formula szériában is versenyzett, idén viszont teljes állásban a Red Bull tartalékpilótája lesz.

Kapcsolódó cikkek