Így cicázik a Vidi BL-ellenfele

Boriszov, 2014. augusztus 5.
A debreceni csapatban játszó Aleksandar Jovanovic (b) és a fehérorosz Filip Mladenovics a Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában játszott BATE Boriszov - DVSC-TEVA visszavágó mérkőzésen a Boriszov Arénában, a feh
Boriszov, 2014. augusztus 5. A debreceni csapatban játszó Aleksandar Jovanovic (b) és a fehérorosz Filip Mladenovics a Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában játszott BATE Boriszov - DVSC-TEVA visszavágó mérkőzésen a Boriszov Arénában, a fehéroroszországi Boriszovban 2014. augusztus 5-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
A tavaly a Lokit búcsúztató BATE Boriszov a kedd esti BL-meccs előestéjén gyakorolt egyet a Vidi centerpályáján. A fehéroroszok vezetőedzője szerint a 2014-es DVSC elleni siker egyáltalán nem számít.

Alekszandr Jermakovics vezetőedző hétfőn azt mondta, az előző kör visszavágóján a Videoton kissé lebecsülte a walesi The New Saints csapatát, de a fehérváriak játékából kitűnt, jóval nagyobb a tudásuk.

Kiemelte, hogy

egy év telt el a Debrecen elleni párharcuk óta, ezúttal egy másik csapattal találkoznak,

ezért annak már nincs jelentősége, ami tavaly történt. Jermakovics szerint az sem számít, mi történik a magyar NB I-ben, mert ez a Bajnokok Ligája, ami egy teljesen más szint.

A fehéroroszok középpályása, Alekszandr Volodko elárulta, igyekeznek a saját játékukat ráerőltetni a Videotonra, és idegenben is megpróbálnak győzni, de gólt szerezni mindenképpen szeretnének.

A BATE az előző fordulóban az ír Dundalkot verte otthon 2-1-re, majd az idegenben játszott gól nélküli döntetlennel harcolta ki a harmadik körbe kerülést. A fehérorosz együttes tavaly – szintén a BL-ben - 1-0-ra kapott ki Debrecenben, majd a visszavágón

az utolsó pillanatokban szerzett góllal nyert 3-1-re, és továbbjutott.

A Videoton a második körben a walesi TNS-t ejtette ki 2-1-es összesítéssel, igaz, a hazai pályán játszott visszavágón csak a hosszabbításban tudta kicsikarni a továbbjutást érő gólt.

Pillanatkép a tavalyi DVSC-BATE párharcról Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Amelyik együttes továbbjut a párharcból, a következő körben már a főtáblára jutásért futballozhat a BL-ben, míg a vesztes fél az Európa Liga selejtezőjének 4. fordulójában folytatja.

A keddi mérkőzés 20.30 órakor kezdődik, a visszavágót jövő hét szerdán rendezik.

A BL-selejtező 3. fordulójának programja, kedd:
nem bajnokok ága:
CSZKA Moszkva (orosz) - Sparta Praha (cseh) 18.15
Fenerbahce (török) - Sahtar Donyeck (ukrán) 20.00
Panathinaikosz (görög) - FC Bruges (belga) 20.00
Young Boys (svájci) - AS Monaco (francia) 20.15

bajnokok ága:
Midtjylland (dán) - APOEL (ciprusi) 19.00
Milsami Orhei (moldovai) - Skenderbeu (albán) 19.00
Maccabi Tel-Aviv (izraeli) - Viktoria Plzen (cseh) 19.30
Videoton FC - BATE Boriszov (fehérorosz) 20.30
Dinamo Zagreb (horvát) - Molde (norvég) 21.00

szerda:
nem bajnokok ága:
Rapid Wien (osztrák) - Ajax Amsterdam (holland) 21.05

bajnokok ága:
HJK Helsinki (finn) - Asztana (kazah) 18.00
Red Bull Salzburg (osztrák) - Malmö FF (svéd) 19.00
Steaua Bucuresti (román) - Partizan (szerb) 20.30
Lech Poznan - Basel (svájci) 20.45
Celtic Glasgow (skót) - Qarabag (azeri) 20.45