Vágólapra másolva!
Ukrajna fővárosába, Kijevbe utazott Gellei Imre, a labdarúgó-válogatott megbízott szövetségi kapitánya, ahol részt vesz az UEFA rendszerű pro-licences tanfolyamon.

Elutazása előtt a mester kijelentette, hogy mindenkire számít október 6-án az utolsó világbajnoki selejtező mérkőzésen Olaszország ellen, aki megfelelő formát nyújt klubjában. Ez vonatkozik Vasile Miriutára is, az Energie Cottbus román származású, de magyar állampolgársággal rendelkező légiósára. A háromszoros magyar válogatott középpályást telefonon értük el.

- Milyen érzelmekkel fogadta Gellei kapitány üzenetét?
- Sajnos nem tudtam vele személyesen beszélni, mert épp akkor nem tartózkodtam itthon, de megkaptam az üzenetet, és nagyon örülök neki, hogy rám is vonatkozik a lehetőség. Igyekezni fogok a mostani és a jövő heti bajnoki fordulókban a maximumot nyújtani.

- Mit gondol, mi az oka annak, hogy Bicskei úr az utóbbi időben kihagyta a keretből?
- Nem is tudom, mit mondjak... Csalódás volt számomra, hogy nem kaptam meghívót Grúzia ellen. Pedig már rég felépültem az előző sérülésből, és pályára is léptem a Német Kupában. Kár ezt most már feszegetni.

- Volt valami személyes összetűzése Bicskeivel?
- Nem, nem volt. Maradjunk annyiban, hogy a sérülés után nem tudtam eléggé bizonyítani a klubnál, és ezért nem kerültem be a Grúzia elleni keretbe.

- Gondolom, tisztában van vele, hogy egy esetleges győzelmet jelentő gólért az olaszok ellen nemcsak Magyarországon, de Romániában is borzasztóan fogják szeretni.
- Igen, biztosan így lenne. De szerintem elsősorban a magyar labdarúgás becsületén tudnánk valamit javítani egy jó olaszországi eredménnyel.

Balla István

Korábban: