Vágólapra másolva!
Szerdán és csütörtökön összesen 42 mérkőzés szerepel a labdarúgó UEFA Kupa első fordulójának programjában. A találkozókat múlt csütörtökön játszották volna, de az Egyesült Államok elleni terrortámadás miatt valamennyit elhalasztották.

Az egyetlen állva maradt magyar csapat, a Debrecen csütörtökön 21 órakor a Girondins Bordeaux otthonában lép pályára. A Hertha BSC - itt szerepel Király Gábor és Dárdai Pál -, illetve az elmúlt két idényben BL-döntőig jutó FC Valencia meccsére szerdán kerül sor. (A Paris St. Germain kedden 18 órakor fogadja a Rapid Bucurestit.)

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) kedden úgy határozott, hogy a zavaros politikai helyzet miatt nem lehet Mahacskalában megrendezni a helyi csapat Glasgow Rangers elleni UEFA Kupa-mérkőzését.

A találkozót szeptember 27-én, egy később kijelölendő helyszínen kell lebonyolítani. Az UEFA a döntést azzal indokolta, hogy Mahacskala 160 kilométerre fekszik a csecsen határtól, ahol komoly harcok folynak: hétfő este többek között lelőttek egy orosz helikoptert, a támadás során húszan életüket vesztették.

Az Egyesült Államokat ért terrortámadás áldozatainak emlékére - a múlt keddi játéknaphoz hasonlóan - ezen a héten is egyperces gyászszünetet tartanak valamennyi európai kupatalálkozó előtt.

A megemlékezés mellett az európai szövetség arra kérte a csapatokat, hogy a zászlókat eresszék félárbocra, s ne játsszanak zeneszámokat a mérkőzések előtt, a félidei szünetben, s a lefújás után. "Nagyon fontos, hogy a labdarúgó-társadalom továbbra is kifejezze részvétét" - mondta Gerhard Aigner, az UEFA főigazgatója.

Korábban: