Vágólapra másolva!
A Soprontól elszenvedett hazai vereséggel (1-3) egyre nehezebb helyzetbe került a Kispest, pedig az edzőcserétől - a kispadon Szurgent Lajost Glázer Róbert váltotta - sokat vártak a Bozsik-stadionban.

A tizedik helyen tanyázó fővárosi együttes szombaton a Videoton otthonába látogat, s a kispestiek vezetőedzőjét, Glázer Róbertet a fogadtatásról, az estleges változásokról és a reményekről faggattuk ma este.

- Mennyiben csalódott a Sopron elleni 1-3 után a kispesti viszonyokban, netán a játékosokban?
- A csapatban egyáltalán nem csalódtam, mindenki úgy tette magát oda a gyepen, ahogy az egy edzőváltást után lenni szokott. Csalódást csupán az eredmény okozott, sajnos végig futnunk kellett az eredmény után, s nem is sikerült utolérni a Sopront és önmagunkat sem.

- Miben bízhatnak a Videoton elleni idegenbeli fellépés előtt?
- Abban, hogy a görcsöket sikerül feloldanunk. A hozzáállással a Sopron ellen sem volt gond, persze ahhoz idő kell nekem is, míg tökéletesen felmérem a kerettagok taktikai képességeit. Tény, az NB I-ben eddig a Kispest kapta a legtöbb gólt, szám szerint 25-öt, azaz a védekezésünket mindenképpen szükséges megszilárdítanunk, emellett bátor, agresszív támadójátékra kell átállnunk, s amennyiben ez megvalósul, akár már Székesfehérváron eredményesek lehetünk.

- Kispesten az ultrák igencsak szívükön viselik a csapat sorsát, s gyakran ezt nyomatékosan a játékosok és a vezetők tudomására hozzák. Önt miként fogadták a fanatikusok?
- Aki ismer tudja jól, őszínte vagyok mindenkivel. Ma délután találkoztam a szurkolókkal, s abban maradtam velük, hogy minden hétfőn ezt a randevút rendszeressé tesszük. Szeretném, ha ebbe a játékosok és a vezetők is bekapcsolódnának, s ha így lesz, biztos vagyok abban, hogy baráti légkör alakulhat ki a csapat körül. A drukkerek ugyanis örültek annak, hogy közvetlenül értesülhettek a csapat gondjairól. Remélem az örömöket is közösen éljük majd át. Igaz, tudjuk jól ehhez kevés a kapcsolattartás, a jó hangulatot mindenekelőtt győzelmekkel tudjuk kialakítani.

Bánki József

Korábban: