Vágólapra másolva!
A müncheni gárda alaposan megszenvedett a Boavistával, hiszen a Bajnokok Ligája címvédője csak az utolsó pillanatokban tudta megszerezni a győztes gólt a portugálok ellen. Ezt a találatot a paraguayi Roque Santa Cruz érte el, akinek ez volt a harmadik gólja az idei kiírásban.

Santa Cruz 1981. augusztus 16-án született Paraguay fővárosában, Asunciónban, keresztnevét pedig onnan kapta, hogy ezen a napon volt San Roque ünnepe.

Nyolcévesen kezdett el futballozni egy barátja tanácsára az Olimpia Asunción együttesében, és hamar kitűnt tehetségével. Még csak 16 esztendős volt, amikor felkerült a felnőttek közé, és hamarosan itt is letette névjegyét: az 1998-as Mercosur-kupában például négy gólt ért el, ebből hármat honfitársának, José Luis Chilavertnek rúgott, aki akkoriban az argentin Vélez Sarsfield portása volt.

A következő évben részt vett a junior-világbajnokságon, majd a nyár folyamán a hazai rendezésű Copa Américán már a nagyválogatottban szerepelt, nem is akárhogyan: három gólt szerzett a tornán.

Ekkor már több nagycsapat is élénken érdeklődött iránta, végül a Bayern München lett a befutó, amely a legrégebb óta figyelte őt. A bajorok tízmillió márkát fizettek érte, ezzel ő lett a Bundesliga történetének legdrágább tinédzsere, és azzal is rekordot döntött, hogy még azelőtt pályára lépett a bajnokságban, mielőtt betöltötte volna 18. életévét.

Első idényében 28 meccsen szerepelt, és ötször volt eredményes, és a legutóbbi idényben is ugyannyi gólt szerzett annak ellenére, hogy sérülése miatt lényegesen kevesebbet játszott. Időközben a paraguayi válogatottal kijutott a világbajnokságra, vagyis még fényesebb jövő áll előtte.

Ajánlat:

Santa Cruz góljával nyert, így páholyban a Bayern

Korábban:

A nap játékosa: Michael Debeve (Middlesbrough FC)