Vágólapra másolva!
A francia futballisták rendkívül népszerűnek számítanak az angol pontvadászatban, vasárnapig 35 gall labdarúgó kereste kenyerét a Premier League-ben. A hét elején ez a szám 36-ra növekedett, a Middlesbrough FC ugyanis megszerezte a francia listavezető középpályását, Michael Debeve-t.

Debeve 1970. december elsején született Abbeville városában, és első egyesülete a Toulouse FC volt.

Még nem volt 17 esztendős, amikor bemutatkozhatott a francia élvonalban, az 1986-87-es bajnokságban egy meccsen szerepelt, majd a következő idényben már két találkozón vetették be.

Stabil helyet a kezdők között csak 1989-tól harcolt ki magának, és ebben az esztendőben megszerezte első gólját is a felnőttek között. Innentől kezdve kiszoríthatatlan volt a gárdából, és vezéregyéniséggé nőtte ki magát.

1994 nyarán aztán klubot váltott, és az RC Lens játékosa lett, ahol pályafutása eddigi legnagyobb sikereit érte el: 1998-ban bajnoki címet szerzett a csapattal, így a következő idényben a Bajnokok Ligájában is pályára léphetett (hat meccsen egy gólt szerzett a legrangosabb kupasorozatban), majd 1999-ben ligakupát nyert a gárdával.

Ennek ellenére a következő idényre kölcsönadták őt a Le Havre együttesének, ahol jól futballozott, de a klub ennek ellenére kiesett a legjobbak közül, így Debeve 2000-ben visszatért Lensba.

Az előző idényben 25 találkozón egyszer volt eredményes, de a jelenlegi pontvadászatban legtöbbször csak a kispadon kapott helyet. Mindössze hat mérkőzésen vetették be, és ő úgy érezte, hogy ennél azért többre hivatott, ezért elfogadta a Middlesbrough meghívását egy próbajátékra, amelyen meg is felelt. 365 francia bajnoki után most az angol pontvadászatban is pályára léphet.

Korábban:

A nap játékosa: Javi Moreno Varela (AC Milan)

Fórum:

Melyik a legjobb Európai Fociklub?