Vágólapra másolva!
Az őszi remeklést követően tavasszal "beragadt" a listavezető MTK az élvonalbeli labdarúgó bajnokságban. A csapat az elmúlt öt fordulóban egy-egy győzelmet és döntetlent, valamint három vereséget könyvelhetett el, tíz pontos előnye pedig ötre fogyatkozott az üldöző ZTE-vel szemben. Nem csoda, hogy már Bognár Gyögy sem biztos abban, hogy csapata megnyeri a bajnokságot.

- Néhány hete az együttes kényelmességének tudta be a győzelmek elmaradását. Azóta is tartja ezt a megállapítását?
- Igen, tartom, de ennyivel azért nem lehet elintézni azt, hogy mindössze 4 pontot szereztünk tavasszal. Például messze nem olyan folyamatos a játékunk, mint ősszel volt, ráadásul a védekezésünkkel is komoly gondok vannak. Hozzátenném, ősszel majdnem minden összejött nekünk, mondhatnám azt is, erőn felüli produkciót nyújtottunk.

- A szurkolók vagy a vezetők nem kritizálták a kudarcokat követően?
- Inkább úgy mondanám, hogy folyamatosan elemezzük, miként lehetne a leggyorsabban az őszi fordulatszámra felpörgetni az együttest. Ám ha arra gondol, hogy esetleg a leváltásom is szóba került-e, arra csak annyit mondhatok, ez engem egy pillanatig sem idegesít. Nekem az MTK-nál fix állásom van utánpótlás szakmai igazgatóként, s különben is, én mindig is hosszabb távra terveztem. Itt a klubnál is, amit bizonyít, hogy már ősszel is több fiatalt sikerült beépíteni a csapatba, ráadásul mindez nem is ment az eredmények rovására. Nem foglalkoztat, hogy menesztenek-e vagy sem, egyszer úgyis minden edzőt kirúgnak. Ezt már mondtam ősszel is, amikor sorra nyertük a meccseket.

- Még mindig biztosra veszi a bajnoki cím megszerzését?
- El kell ismernünk, nyílt lett az aranyéremért zajló küzdelem, de még mindig bízunk abban, hogy a végén mi leszünk a befutók.

- Szombaton Újpestre látogatnak, s Önt ismerve, mindenkor és mindenhol a győzelem reményében küldi gyepre csapatát. A Megyeri úton netán megelégedne a döntetlennel is?
- Erre lehetetlen válaszolni, hiszen ebben a mezőnyben minden mérkőzés háromesélyes. Ezt mi is bebizonyítottuk, ahogy a többi tavaszi eredmény is igazolja ezt a tételt. Továbbá azért sem lehet kijelenteni, hogy Újpesten jó az egy pont, mert megeshet, az utolsó percben kapott góllal alakul ki az iksz, s akkor pedig nem örülnénk ennek. Ellenben ha mi egalizálunk a hajrában, akkor meg nem fanyaloghatunk. A lényeg, hogy végre a saját játékunkat tudjuk elővezetni. Természetesen az őszi produkciónkra gondolok. Ez esetben pedig az eredmény sem maradhat el.

Bánki József

Korábban:

Fórum:

MTK vagy ZTE?