Vágólapra másolva!
A Liverpool FC még a bajnoki címért és a Bajnokok Ligájáért is versenyben áll, de a csapat trénere, Gérard Houllier már a következő szezon játékoskeretét tervezi. Az esetleges erősítésekről csak keveset lehet tudni, de úgy tűnik, hogy Jari Litmanenek, Gary McAllisternek és némi meglepetésre Danny Murphynek sem lesz helye a jövő Liverpooljában.

Murphy esetleges mellőzése mindenképpen meglepetésnek számít, hiszen a középpályás ebben a szezonban alig hagyott ki egy-két mérkőzést, és sorsdöntő gólokat szerzett: a Vörösök az ő találatával verték meg a Manchester Unitedet, a Newcastle United elleni rangadón pedig kétszer volt eredményes. Ennek ellenére a klub vezetősége még mindig nem kezdett el vele tárgyalni szerződését illetően, amely pedig a következő szezon végén lejár. Ez pedig sokak szerint azt jelenti, hogy a Liverpool a nyáron jó pénzért el akarja őt adni, hiszen ha nem teszi meg, és a kontraktust sem újítják fel, akkor a következő idény végén Murphy ingyen távozhatna a klubtól.

A finn Jari Litmanen távozása már nem okoz ekkora a szenzációt, ő ugyanis nem tudott bekerülni a Vörösök kezdő tizenegyébe, és legtöbbször csak csereként lépett pályára. Az ő kontraktusa is a következő szezon végéig érvényes, és az egykori Ajax-játékos a múlt héten fel is vette a kapcsolatot a portugál Benficával, amely a hírek szerint szívesen szerződtetné. Litmanen távozása azért is valószínű, mert a csatársorban a fiatal cseh Milan Baros is bevetésre vár, arról nem is beszélve, hogy Houllier Nicolas Anelkát is meg akarja venni, a francia támadó ugyanis jelenleg csak kölcsönben van az angoloknál.

A veterán Gary McAllister még annyi játéklehetőséget sem kapott ebben a szezonban, mint Litmanen. A skót középpályás távozása szinte teljesen bizonyos, és az is felettébb valószínű, ezzel sikerekben gazdag pályafutását is befejezi. Az ő leigazolása így is nagy húzás volt Houllier részéről, hiszen 2000 nyarán ingyen szerződtették a Coventrytől, és az előző idényben nagy szerepe volt abban, hogy a Liverpool triplázni tudott, vagyis a ligakupát, az FA-kupát és az UEFA-kupát is megnyerte. McAllister egyébként a hírek szerint az élvonalból frissen kiesett Leicester Cityhez szerződhet, azt azonban nem tudni, hogy pályaedzőnek vagy játékosnak.

Ajánlat:

Korábban:

Fórum:

Liverpool Fan Club