Vágólapra másolva!
Forrás: EPA


Szamosi gyötri Milast
Fotó: Epa
Bajnokok Ligája selejtező, második forduló, visszavágó:
NK Zagreb (horvát) - Zalaegerszeg 2-1 (2-0)


NK Zagreb:
Zalaegerszeg:
gól:
kiállítva:
sárga lap:

Az első félidőben a gyors gól magabiztossá tette a horvátokat, akik támadásban és védekezésben egyformán felülmúlták a vendégeket. A ZTE nem tudott kibontakozni, néhány erőtlen próbálkozáson és Egressy nagy helyzetén kívül el sem jutott a zágrábi kapuig. A fegyelmezetten játszó házigazdák megérdemelten jutottak kétgólos előnyhöz.

Ki lesz a BL-győztes?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=7183Növelheti költségvetését a ZTEhttp://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20020805novelheti.html

A második félidőben már jóval harcosabban játszottak a zalaegerszegiek, de helyzeteiket sokáig nem tudták gólra váltani. Kocsárdi kiállítása után azonban nem adták fel, s a lefújás előtt kiharcolt büntetővel végül megszerezték a továbbjutást érő találatot.

3. perc: a bal oldalon, az alapvonaltól három méterre szabadrúgáshoz jutott a hazai együttes, a beadásnál Milinovic került a védők mögé, s a tehetetlen Ilic mellett két méterről a bal felső sarokba fejelt (1-0).

4. perc: Babati ugrott ki a jobb oldalon, nyolc méteres lövése fél méterrel a kapu fölé szállt.

19. perc: Kenesei tizenhét méteres, középre tartó lapos lövését magabiztosan fogta Vasilj.

28. perc: Lovrek kapott remek indítást a zalaegerszegi térfél közepén, lerázta a szerelni igyekvő Csókát, majd Ilic mellett is elhúzta a labdát és jobb oldalról, kissé kisodródva nyolc méterről a hálóba lőtt (2-0).

41. perc: Egressy került óriási helyzetbe a zágrábi kaputól tíz méterre, de a kimozduló Vasiljba lőtt, a kipattanót Urbán vágta fölé.

45. perc: Lovrek a tizenhatos vonaláról átemelte Ilicet, a labda egy méterrel a kapu fölé szállt.

56. perc: huszonegy méterről végezhetett el szabadrúgást a Zalaegerszeg. Kenesei elcsavarta a labdát a sorfal mellett, de a lövés messze elkerülte Vasilj kapuját.

58. perc: Hasancic szabadrúgása után Lovrek került helyzetbe az ötös bal sarkánál, fejese kipattant a kapufáról, s a védők végül felszabadítottak.

67. perc: Urbán húszméteres, bombaerős lövése centiméterekkel
kerülte el a bal kapufát.

75. perc: Egressy tört be a tizenhatoson belülre, középreadására Kenesei érkezett, de a becsúszó Milinovic az utolsó pillanatban elrúgta előle a labdát.

80. perc: emberhátrányba került a ZTE: Kocsárdi hátulról durván beleszállt Lovrekbe, Perez Burrul bíró jogosan mutatta fel a piros lapot a magyar csapat kapitányának.

89. perc: Csókát lerántották a tizenhatoson belül, a játékvezető tizenegyest ítélt. A büntetőt Urbán vágta magabiztosan a kapu jobb oldalába (2-1).