Vágólapra másolva!
Forrás: EPA
Zidane és Guti "hálótánca": a Real hozta a kötelezőt Fotó: EPA

A C csoportban az AC Milan elsőségét már semmi sem veszélyeztette, így Carlo Ancelotti mester megtehette, hogy a Real Madrid elleni meccsre kissé tartalékos kezdő tizeneggyel álljon ki. A megszokott csapatból Nesta, Kaladze, Ruí Costa, Pirlo és Filippo Inzaghi is hiányzott, ami azt jelentette, hogy a védelem tengelyében Costacurta és Laursen kapott helyet (Maldini ismét régi szerepkörében, a balhátvéd posztján játszott), a középpályán az eddig kevés lehetőséget kapó Brocchi és Dalla Bona, elöl pedig Tomasson szerepelt.

A királyi gárda ezzel szemben a lehető legjobb összeállításban lépett pályára, a kisebb sérüléssel bajlódó Ronaldo is felépült, akárcsak a középhátvéd Iván Helguera. Mindennek megfelelően a spanyolok diktálták a tempót az első játékrészben, látszott rajtuk, hogy számukra nagyon fontos a győzelem, míg ugyanez a milánóiakról nem volt elmondható. Ráadásul a vendégeknél Costacurta és Laursen nem nagyon bírt a hazaiak két csatárával, Raúllal és Ronaldóval, akik közül főleg az első volt elemében, a vezetést jelentő találatot is ő szerezte.

Real Madrid - Milan 3-1
Dortmund - Lokomotiv 3-0


A Madrid azonban arra azért vigyázott, hogy ne csússzon ki a győzelem a kezéből, gyorsan rúgott még egy gólt a csereként beállt Guti révén, és így továbbra is jó esélye van arra, hogy bejusson a legjobb nyolc közé.

Menetrend, eredmények/sport/focivilag/bl/20021115amasodik2.htmlCsoportállások/sport/focivilag/bl/20021115amasodik1.htmlSMS-ben a BL-ről/o-mobil/hirek/20021206smsben.htmlNem érdektelen a BL?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=20592BL-magazin 2002/03http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=52057

Dortmundban tehát hiába bíztak abban, hogy a Milan pontot rabol a Bernabéu-stadionban, és bár a németek a saját feladatukat teljesítették, továbbra is a Real mögött állnak a tabellán. A BVB-nak a bajnokságban nem nagyon megy, és a hét végi, Mönchengladbach elleni vereséget követően Sammer mester megint bekeményített, ami meg is látszott a pályán: a hazaiak ugyanis teljesen a kapujához szorították a Lokomotiv Moszkvát, amely csak elvétve mentát a félpályán, és csupán idő kérdése volt, hogy a germánok mikor szereznek vezetést.

A dortmundiak hamar rájöttek, hogy a betömörülő orosz védelemmel szemben az átlövés elsőrangú fegyver lehet, és a harmadik próbálkozásukat siker aratta, Frings védhetetlenül lőtt a kapuba. A szünetben a Lokomotiv mestere, Jurij Szjomin mág egy csatárt a pályára küldött, ami egy pillanatig meg is zavarta a hazaiakat, de gyorsan sikerült rendezni soraikat, és szupercsatársoruk elintézte a többit. Különösen a brazil Marcio Amoroso gólja volt fontos a csapat számára, hiszen az előző szezon gólkirálya a mostani idényben csak szenvedett, ráadásul nemrégen még csapattársa, a kapus Jens Lehmann is leteremtette a pályán.

Nem csoda, hogy a brazil találatánál az egész gárda látványosan a támadó nyakába borult, és együtt ünnepelték a gólt, jelezve, hogy a csapatszellem a lehető legtökéletesebb. Mindez azonban aligha lesz elég a továbbjutáshoz, ahhoz ugyanis az utolsó körben a Realnak Moszkvában kellene pontot veszítenie, a Dortmundban pedig Milánóban nyernie.