Vágólapra másolva!
Jordan, a dús keblű modell bepereli Dwight Yorke-ot, a Blackburn Rovers - korábban a Manchester United - csatárát, amiért az eddig még egyetlen pennyt sem fizetett közös gyermekük, Harvey tartására. A szemideg-sorvadással született kisfiú már 11 hónapos. A futballista ügyvédei révén DNS-tesztet próbál kierőszakolni, hogy bebizonyítsák, Harvey-nak nem is ő a vér szerinti édesapja.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

A The Sun című londoni bulvárlapban megjelent sztorinak az a pikantériája, hogy Jordan és Yorke is dúsgazdag, utóbbi például heti negyvenezer fontot (mintegy tizenötmillió forintot) keres a Roversnél, ami évi kétmillió-nyolcvanezer fontot, azaz több mint hét és félmilliárd forintot tesz ki.

Yorke és Jordan két évvel ezelőtt - amikor előbbi még a Manchester United sztárja volt - járt egymással, bár a kapcsolat nem volt kifejezetten monogámnak nevezhető, egyik fél részéről sem. Mindenesetre a modell teherbe esett, s kilenc hónappal később aranyos, göndör, tejeskávészínű kisfiúnak adott életet, aki azonban látóideg-sorvadása következtében gyakorlatilag vak.

Jordant felháborítja Yorke viselkedése: "Amióta Harvey megszületett, az apja egy vasat sem adott, nem gondoskodik a kisfiú eltartásáról. Nem mintha filléres gondjaim lennének, de mégis. Most pedig megkérdőjelezi apaságát - ez már minden határon túl megy."

DNS-vizsgálat döntött Liz Hurley fiának apjáról /szorakozas/mozi/20020620dnsvizsgalat.html

Tény, hogy Yorke gyakran meglátogatja Jordant és Harvey-t Brightonban, ahol anya és fia lakik. Eddig azonban néhány pár Nike-cipellőn kívül semmit sem adott a kisgyermeknek - s mivel Yorke-nak a világ legnagyobb sportszergyártója a szponzora, azokat a cipőket is ingyen kapja. Korábban Jordan gyakran kijárt Harvey-val a Blackburn meccseire, most azonban már leszokott erről. A modell mostanság egy milliomoscsemetével, Scott Sullivannel jár.

Jordan igénye a pénzre annyiban magyarázható, hogy az elmúlt tizenegy hónapban gyakran vitte az Egyesült Államokba kisfiát méregdrága szemspecialistákhoz.

Az ügy erősen hasonlít a Liz Hurley-szappanoperára. A brit színésznő és modell gyereket szült Dave Bing milliomosnak, utóbbi azonban megkérdőjelezte, hogy ő lenne az egy éves Damian apja. Az általa kierőszakolt DNS-próba azonban Hurley-t igazolta, ám a büszke színésznő visszautasította a pénzember által felajánlott évi 100 000 fontos (37 millió forint) tartásdíjat.

Ch. Gáll András