Vágólapra másolva!
Nem volt valami jó hétvégéje az európai bajnokságokban azoknak a csapatoknak, amelyek eddig százszázalékos teljesítménnyel álltak az élen, hiszen közülük jó néhánynak megszakadt a győzelmi sorozata. Hollandiában az Ajax kikapott a NAC Bredától, míg a török Besiktas, a görög Panathinaikosz, illetve a portugál Marítimo döntetlent játszott soros ellenfelével. Brazíliában eközben rangadót játszottak, a listavezető Cruzeiro a címvédő Santos ellen lépett pályára, és a trónkövetelő 3-0-s győzelmet aratott.

Az egykori szövetségi kapitány, Vanderley Luxemburgo által vezényelt Cruzeiro azt a Santos fogadta, amely a forduló előtt azonos pontszámmal állt a belo horizonteiekkel, és amelynek kispadján szintén egy volt szövetségi kapitány, Emerson Leau ül.

A hazaiak már a 13. percben vezetést szereztek a kolumbiai idegenlégiós, Victor Aristazábal révén, aki egy tizenegyest értékesített, de a mérkőzés rendkívül kiegyenlített volt, egészen a 65. percig. Ekkor azonban a játékvezető kiállította a vendégek középpályását, Fabianót, aki belekönyökölt ellenfelébe, Wendellbe, és két percre rá a Cruzeiro tovább tudta növelni előnyét.

Ez már túl sok volt a Santos mesterének, Leaónak, aki egyébként is híres arról, hogy rendkívül heves vérmérsékletű: a szakember nagy vehemenciával reklamálni kezdett a negyedik játékvezetőnél, mire piros lapot kapott. Leao azonban nem akarta elhagyni a kispadot, és miközben a pályán tovább folytatódott a játék, a gyep mellett sokkal érdekesebb események zajlottak, a trénert ugyanis csak a rendőrség segítségével sikerült elvinni az oldalvonal mellől. Az utolsó percekben aztán Aristizábal még egy találatot szerzett, beállítva a 3-0-s végeredményt.

A találkozót egyébként 65 ezren tekintették meg, ami nézőcsúcsnak számít ebben a szezonban Brazíliában, de ugyanebben a fordulóban a negatív rekordot is megdöntötték, a Ponte Preta-Paraná mérkőzése ugyanius mindössze 476 fizető néző volt.

A két éllovas mögé a harmadik helyre a Curitiba jött fel, a Sao Paulo pedig visszaesett a negyedik pozícióba, köszönhetően annak, hogy csak egy döntetlenre volt képes az Atlético Mineiro ellen. Pedig a paulisták már az első félidőben vezetést szereztek, gólszerzőjük pedig nem volt más, mint a kapus Rogerio Ceni, aki egy szabadrúgást tekert a léc alá.

Eredmények:
Cruzeiro - Santos 3-0
Coritiba - Gremio 1-0
Ponte Preta - Parana 4-0
Fluminense - Paysandu 1-1
Internacional - Guarani 2-0
Bahia - Vasco 3-0
Criciuma - Corinthians 1-0
Fortaleza - Vitoria 1-0
Juventude - Atletico-PR 4-0
Sao Caetano - Figueirense 0-2
Flamengo - Goias 1-1
Sao Paulo - Atletico-PR 2-2

Az élcsoport: 1. Cruzeiro 61 pont, 2. Santos 58, 3. Coritiba 56, 4. Sao Paulo 55.