Vágólapra másolva!
Spanyol lapértesülés szerint az elmúlt időszak sikertelensége miatt erősen inog a kispad Frank Rijkaard, az FC Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője alatt. A Sport című újság úgy tudja, hogy a 16-szoros bajnok klub vezetéséből többen is megkérdőjelezik a holland tréner rátermettségét.

"Egy hajszálon függ Rijkaard sorsa, mivel az utóbbi négy meccsen taktikai és egyéb szakmai hibák miatt összesen 1 pontot szerzett a csapat" - fogalmaz a lap.

Az edző viszont nyugodt. "Egyáltalán nem tartok attól, hogy leváltanak" - nyilatkozott a COPE tv-csatornának. "Nincs mitől félnem. Végzem a dolgom, és kész. Beszéltem az elnökkel: úgy érzem, bízik bennem, s egyetért az elképzeléseimmel. Természetesen jobb lenne őt megkérdezni, milyen tervei vannak velem kapcsolatban."

Joan Laporta klubelnök a védelmébe vette a 40 éves edzőt, mondván: még csak nyár óta van hivatalában, így nem szabad túl sokat követelni tőle.

A katalánok szerdán Málagában 5-1-es vereséget szenvedtek, majd a szombati örökrangadón hazai pályán 2-1-re kikaptak a Real Madridtól, s 15 forduló után 13 ponttal a tizenegyedik helyen szerénykednek.