Vágólapra másolva!
Kedden négy visszavágót rendeztek a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, s több meglepetés is született, hiszen két korábbi győztes, a Manchester United és a Juventus is búcsúzni kényszerült. Az egyenes kieséses rendszer első körének egyik legnagyobb vesztese az angol gárda, amelynek mestere, Sir Alex Ferguson a játékvezetői hármast okolja a továbbjutás elmaradásáért.

"Sajnos a játékvezető és a partjelzők ténykedése döntően befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét" - mondta Sir Alex Ferguson, a hazaiak csalódott szakvezetője.

"Egyszerűen fantasztikus, hogy ilyen jó játékkal sikerült hoznunk ezt a nagyszerű eredményt. Ez nem csak az FC Portónak, hanem egész Portugáliának is nagy dicsőség" - összegzett Jose Mourinho, a portugálok mestere.

Az elmúlt szezonban egészen a döntőig menetelő olasz Juventus kiesése már nem volt akkora meglepetés, hiszen a spanyol Deportivo La Coruna elleni visszavágóra egygólos hátránnyal és rengeteg sérülttel készültek a zebrák, akik így kettős verességgel búcsúztak el a sorozattól.

"Rendkívül magabiztosan és jól játszott a Deportivo, így teljesen megérdemelten jutott tovább" - nyilatkozta felettébb sportszerűen Marcello Lippi.

"A korai gólunk nagyon megnyugtatta a csapatot, így játszhattuk a saját játékunkat. Jó úton haladunk ahhoz, hogy döntőbe jussunk, hiszen ma is bebizonyítottuk, hogy a nagycsapatok ellen jóval motiváltabb az együttes" - mondta a vendégek egyik legjobbja, Juan Carlos Valeron.

Nem sikerült a bravúr Szabics Imre csapatának, a VfB Stuttgartnak, miután a németeknek csak 0-0-ás döntetlenre futotta az angol Chelsea otthonában.

"Nagyon nehéz úgy kiesni, hogy 180 perc játék mellett egy buta öngól dönti el a továbbjutást. Azt hiszem, ebben a párharcban a Chelsea-nek valamivel több szerencséje volt, ami elégnek bizonyult a legjobb nyolcba jutáshoz" - nyilatkozott Felix Magath, a VfB trénere.

Claudio Ranieri, a londoniak szakvezetője ha a játékkal nem is, a továbbjutással mindenképpen elégedett volt: "Mindkét találkozón jobbak voltunk a Stuttgartnál, így megérdemelten mentünk tovább. Tudom, hogy nem lesz túl egyszerű, de szeretnénk a következő körből is továbblépni."

Kiélezett csatát hozott a francia Olympique Lyon és a spanyol Real Sociedad küzdelme is, amely végül a hazaiak javára dőlt el. A Lyon így kettős győzelemmel jutott be a negyeddöntőbe.

"Természetesen örülök a továbbjutásnak, de csak akkor leszek igazán elégedett, ha a negyeddöntőben is győzni tudunk. Minden sorozatnak úgy kezdünk neki, hogy megnyerjük, és ez a BL-ben sincs másképp" - mondta magabiztosan Paul Le Guen, a Lyon mestere.

"Sajnos nekünk rengeteg problémánk van. Hiába birtokoltuk többet a labdát, mert még helyzetekig is alig-alig jutottunk el. Megérdemelt a Lyon továbbjutása" - értékelt Raynald Denoueix, a Sociedad edzője.