Vágólapra másolva!
A címvédő Juventus idegenben fölényes, négygólos győzelmet aratott az újonc Empoli ellen az olasz labdarúgó-bajnokság második fordulójában, így a tabella élére ugrott.

Az - Abbiati, Pessotto (Balzaretti, 46.), Kovac, Cannavaro, Zambrotta, Camoranesi, Emerson, Vieira, Nedved, Trezeguet (Zalayeta, 70.), Ibrahimovic (Mutu, 60.) együttessel igyekvő - Zebrák legnagyobb nyári igazolása, a francia világ- és Európa-bajnok Patrick Vieira is betalált, így első gólját szerezte új együttesében a volt Arsenal-játékos. Egy másik francia is remekelt, David Trezeguet ugyanis kétszer is bevette a hazaiak kapuját.

A dobogóra pályázó csapatok közül az Internazionale szombati botlása után az AS Roma is kikapott: a Farkasok hazai pályán az Udinesétől szenvedtek vereséget.

A mérkőzés pikantériája az volt, hogy a fővárosiak trénere, Luciano Spalletti az előző idényben még a vendégeket vezette a Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik helyre. A döntő mozzanat Muntari nevéhez fűződik, akinek 20 méterről rálőtt labdája megpattant De Rossin, majd a jobb alsó sarokban kötött ki.

Ezt követően hiába jött be a Cassano, Nonda csatárduó és hiába támadta le ellenfelét a - Curci, Panucci, Kuffour, Chivu, Cufré (Cassano, 54.), De Rossi, Perrotta (Alvarez, 77.), Mancini, Totti, Taddei, Montella (Nonda, 46.) csapattal kiálló - Roma, Tottiéknak még egyenlíteniük sem sikerült.

Kisebb meglepetést jelentett, hogy a nyáron alaposan megerősödött Fiorentina idegenben nem bírt a Messinával, így meg kellett elégednie egy ponttal.

Serie A, 2. forduló:
AS Roma - Udinese 0-1 (0-1)
gól: Muntari (32.)

Chievo - Parma 1-0 (1-0)
gól: Mandelli (11.)

Empoli - Juventus 0-4 (0-3)
gól: Trezeguet (10., 58.), Vieira (14.), Camoranesi (16.)

Lecce - Ascoli 0-0
piros lap: Tosto (35., Ascoli)

Messina - Fiorentina 2-2 (0-2)
gól: Di Napoli (57.), Kpolo (61.), illetve Toni (9.), Bozsinov (41.)

Sampdoria - Reggina 3-2 (1-1)
gól: Bonazzoli (18.), Volpi (58.), Gasbarroni (85.), illetve Cozza (28.), Missiroli (93.)
piros lap: Tedesco (81., Reggina)

Treviso - Livorno 0-1 (0-0)
gól: C. Lucarelli (90.)

Cagliari - Lazio 1-1 (1-1)
gól: Suazo (1.), illetve Siviglia (13.)
piros lap: D. Lopez (78., Cagliari)

[origo]/(MTI)