Vágólapra másolva!
A Real Madrid tavaly nyáron két spanyol futballistát is visszacsábított a Primera Divisiónba Angliából, és a madridiak a jelek szerint a jövőben is elsősorban a Premier League-ből szeretnének erősíteni. Az aktuális kiszemeltet azonban nem lesz könnyű megszerezni, mivel Cesc Fabregas emblematikus figurája az Arsenalnak, igaz, Arsene Wenger állítólag belemenne az üzletbe, ha a Real odaadná Gonzalo Higuaínt.

A madridi sportnapilap, a Marca úgy tudja, hogy a fővárosiak a következő szezonra mindenképpen le akarják igazolni az Arsenal spanyol középpályását, Francesc Fabregast, aki fiatal kora ellenére csapatkapitány az Ágyúsoknál, és évek óta alapembere a csapatnak.

Az FC Barcelona nevelésének számító labdarúgót tavaly nyáron állítólag a katalánok is csábították, de Fabregas akkor maradt az Arsenalnál - a pletykák szerint a Barca 40 millió fontot ajánlott a londoniaknak. A Marca forrásai szerint a Real ennél többet is hajlandó lenne fizetni, jobban mondva ennél nagyobb értékű transzferben gondolkodik - mert könnyen lehet, hogy nem csak pénzmozgással járó üzlet várható.

A spanyol újság ugyanis úgy tudja, hogy Arsene Wenger hajlandó lenne belemenni az ügyletbe, amennyiben a Real Gonzalo Higuaínt is odaadná az Arsenalnak. Az argentin csatár jelenleg a madridiak legeredményesebb játékosa, és olyan klasszisokat szorított ki a csapatból, mint Raúl vagy Karim Benzema.

További átigazolási hírek:
A Bordeaux marokkói támadójáért, Maruan Samakért az Arsenal után a Liverpool is bejelentkezett. A Monaco izlandi csatára, Eidur Gudjohnsen a Blackburn Roversben köthet ki. Angol lapértesülések szerint a Schalke csatára, Kevin Kuranyi mindenben megegyezett a Sunderlanddel.

A Wolfsburg középpályása, Christian Gentner az idény végén visszatér korábbi klubjához, a Stuttgarthoz. Az Afrika-kupa miatt alaposan meggyengült Nice kölcsönvette a Middlesbrough francia középpályását, Didier Digard-t. A Juventusnál felmerült annak a lehetősége, hogy visszahívják a Parmának kölcsönadott támadót, Davide Lanzafamét.

Az Espanyol a Serie A-ból szeretné megerősíteni csatársorát, a kiszemeltek között van Bernardo Corradi (Udinese) és Marcelo Zalayeta (Bologna) is. Az Atlético Madrid hivatalosan is bejelentette, hogy szerződtette a Juventus portugál középpályását, Tiagót. Andrij Voronyin elhagyja a Liverpoolt, és 2 millió euróért a Dinamo Moszkvához szerződik.

www.global-soccer.eu