Vágólapra másolva!
Bastian Schweinsteiger a téli átigazolási időszakban 18 millió fontért a Bayern Münchentől a Manchester Unitedhez szerződhet.

A goal.com exkluzív értesülésként adta hírül, hogy a Manchester United és a Bayern München képviselői egy müncheni szállodában tárgyaltak Schweinsteiger átigazolásáról. Az oldal úgy tudja, hogy az angolok csütörtökön érkeztek meg Németországba és még pénteken is látták őket ugyanabban a szállodában.

A német válogatott középpályásnak 2012 júniusában jár le a szerződése a Bayernnél, de német lapértesülések szerint egy másik bajnokságban is szeretné magát kipróbálni. A Chelsea és a Real Madrid érdeklődéséről is hallani lehetett, ám konkrét ajánlatot egyelőre csak a Manchester United tett. Mintegy 18 millió fontért válthat klubot a 26 éves játékos, akinek a jelenleg heti 100 ezer fontos fizetését 140 ezerre emelnék az angolok, mindezt egy ötéves szerződés keretében.

A két klub között egyébként jó a kapcsolat, a Manchester United 2007-ben 17 millió fontért vásárolta meg Owen Hargreavest a Bayern Münchentől, más kérdés, hogy ő sérülése miatt szinte többet volt a partvonal mellett, mint a pályán.

A lassan kiöregedő, 36 éves Paul Scholes utódának szánja Schweinsteigert Sir Alex Ferguson, aki angol médiaértesülések szerint 50 millió fontot költhet a téli átigazolási időszakban a csapat megerősítésére.