Vágólapra másolva!
Oroszország után Angliában is hirdetésen keresztül árulja Kevin McCabe a Ferencvárost. A Financial Times apróhirdetési oldalán megjelent hirdetés részletesen bemutatja a Fradit, Közép- és Kelet-Európa legnépszerűbb klubjának állítja be, amelynek mérkőzéseit 12-15 millióan nézik a tévében. Gerstl Alexander, a Ferencvárost működtető Zrt. vezetője szerint már több külföldi befektető is jelentkezett a hirdetésekre.

"Vezető magyar futballklub partneri lehetőséget kínál eladásra" jeligével jelent meg a Financial Times üzleti apróhirdetési oldalán, a businessesforsale.com-on a hirdetés, amelyben kifejtik, hogy üzleti partnert keresnek Magyarország leghíresebb és legeredményesebb klubja, a Ferencváros újjáépítésére.

Gerstl Alexander, a Ferencvárost működtető Zrt. vezetője az [origo]-nak elmondta: még nem olvasta, de tud az angliai hirdetésről. "Ez egy koncepció része, egyeztettek velünk korábban arról, hogy mi jelenjen meg a hirdetésekben, úgy tudom, hogy az angliai is hasonló, mint az orosz, néhány plusz információval. Ebben a két országban adtuk fel a hirdetést, és egyelőre nem is tervezzük, hogy máshol is megjelentetjük."

Gerstl szerint vannak már érdeklődők, de többet egyelőre nem árulhat el. "Több laza érdeklődésről tudok beszámolni, de tárgyalási szintig még nem jutottunk egyik jelentkezővel sem. Egyelőre azt sem árulhatom el, hogy milyen nemzetiségűek, legyen annyi elég, hogy mindegyik külföldi!"

A hirdetés négy részből áll:

A klub
- Közép- és Kelet-Európa legnépszerűbb klubja
- Huszonnyolcszoros magyar bajnok, hússzoros Magyar Kupa-győztes
- Az egyetlen magyar klub, amely európai kupát nyert, és az első, amely bejutott a Bajnokok Ligájába
- 600 ezer elhivatott szurkoló
- Tizenkét-tizenöt millióan nézik a Fradi-meccseket a televízióban
- Jelenlegi éves forgalma négymillió euró

A stadion
- négy kilométerre fekszik a Duna ékszerének, Budapestnek a belvárosától
- közel az autópálya-csomópont
- metróvonalon fekszik (15 perc a belváros, 15-20 perc a repülőtér)
- a jelenlegi stadion 18 ezer férőhelyes, kéthektáros területen
- elfogadva a tervezet egy új, 22 ezres stadionra szállodával, konferencia- és bevásárlóközponttal, melléklétesítményekkel

Tulajdonjog
- a klubot Kevin McCabe üzletember irányítja, aki az angol másodosztályú Sheffield United alelnöke, emellett tulajdonjoga van a kínai első ligás Csengdu Blades és az ausztrál bajnokságban szereplő Central Coast Mariners csapatában

Minimum befektetés: huszonöt millió euró

Az eredeti hirdetés itt olvasható.