Vágólapra másolva!
Détári Lajos szerint sokat javult a hangulat az öltözőben, ennek is köszönhető, hogy a Ferencváros a múlt hétvégén a Zalaegerszeg ellen megszerezte első bajnoki győzelmét az idei szezonban. A Fradi szakmai igazgatója elbeszélgetett Tóth Bencével, és elmondta neki, hogy szeretné, ha a csapat húzóembere lenne.

"Balog Zoltánt, Csizmadia Csabát, Lisztes Krisztiánt és Rósa Dénest jelöltem ki, ők felelnek a rendért az öltözőben, ők irányítják a fiatalokat és a külföldi játékosokat. Mióta kikerült a két brazil légiós a keretből, azóta jó a hangulat az öltözőben" - mondta a Digi Sport Reggeli Start című műsorában a Ferencváros nemrég kinevezett szakmai vezetője. Korábban Liban Abdit, Andrezinhót, majd Alisont is kitették a keretből, de Felipe Félixről is azt nyilatkozta Détári, hogy nem Fradi-szintű játékos, őt sem nevezték a ZTE elleni bajnokira.

A korábbi világválogatott játékos szerint mindennek a rend és a fegyelem az alapja nála, és nem rettenne vissza akkor sem, ha a vezetőkkel akadna nézeteltérése. "Az akaratos emberek nem kerülik a konfliktushelyzeteket, bátran odaállok akár a vezetők elé is, ha valami nem tetszik. Nem hiszem, hogy változtatnom kellene az egyéniségemen."

Tóth Bence a Zalaegerszeg ellen a mezőny egyik legjobbja volt, róla Détári elmondta, hogy elbeszélgetett vele, és elmondta neki, hogy szeretné, ha olyan teljesítményt nyújtana, hogy a szurkolók már ne ígéretként tekintsenek rá, hanem a Ferencváros húzóembere legyen.

A szakmai igazgató hozzátette, hogy további saját nevelésű játékosokat is szeretne majd beépíteni a nagycsapatba. "A szerződésemben benne van, hogy az U17-es, az U19-es és a Lipcsei Péter irányította NB II-es csapatot is figyelemmel kell követnem. Ha tehetem, megnézem Lipcseiék minden meccsét, és örömmel látom, hogy van három-négy olyan tehetséges játékos, aki a jövőben a felnőttcsapatban is szerepet kaphat."

Riporteri kérdésre Détári Lajos elmondta, hogy akár már jövőre komoly célokért küzdhet a Ferencváros, ha megfelelően erősítik meg a keretet. "Az az alap, hogy 90 percen keresztül futni, hajtani kell a Fradi mezében. Ezen felül a támadófutball híve vagyok, a szurkolók is azért jönnek ki az Üllői útra, hogy jó támadófocit lássanak. Ehhez idő kell, de napról napra javul a csapat játéka. Ha az őszi szezonban sikerül minél több pontot szereznünk, januárban a vezetőkkel kidolgozunk egy féléves tervet, és ha sikerül olyan játékosokat igazolni, akikre hosszútávon lehet majd számítani, akkor jövőre kitűzhetjük célul az első öt hely valamelyikét."