Vágólapra másolva!
Bár sokáig jól játszott, a Tőzsér Dánielt és Köteles Lászlót végig a soraiban tudó Genk végül 2-0-ra kikapott a Bayer Leverkusen otthonában, míg a Bajnokok Ligája-főtábla E csoportjának másik meccsén a Valencia büntetőből lőtt hajrágóllal mentett pontot a Chelsea ellen. Az Arsenal ellen csak szépíteni tudott az Olimpiakosz (2-1), a vendégek kispadján Megyeri Balázs ült. Az Olympique Marseille könnyedén legyőzte a Dortmundot (3-0), de nem olyan könnyedén, mint a címvédő Barcelona a fehérorosz BATE Boriszovot idegenben (0-5). A Milan a második félidőben intézte el a cseh Plzent egy Ibrahimovic-büntetővel és Cassano pazar emelésével.

Bajnokok Ligája, csoportkör, második forduló:
E csoport:
Bayer Leverkusen (német) - Genk (belga) 2-0 (1-0)
v.: Kelly (ír)
Leverkusen: Leno - Castro, Reinartz, Toprak, Kadlec (Ballack 80.) - Bender, Rolfes - Sam, Augusto (Balitsch 65.), Schürrle - Kiessling (Derdyok 90.)
Genk: Köteles - Ngcongca, Simaeys, Nadson (Hyland 69.), Pudil - Buffel, Hubert (Nwanganga 78.), Tőzsér, De Bruyne - Vossen (Barda 46.), Ogunjimi
gól: Bender (30.), Ballack (90.)

A találkozón a Genk mindkét magyar játékosa, a kapus Köteles László és a középpályás Tőzsér Dániel is kezdő volt.

A 7. percben Kiessling 16 méterről lőtt, de Kötelesnek nem kellett törődnie a labdával, mert a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. Két perccel később egy ügyes kifutással vétette észre magát a magyar kapus, amikor egy hazai és egy vendégjátékos elől kaparintotta meg a labdát.

Tőzsér a jobbszélről, 25 méterről ívelt be egy szabadrúgást, ám hiába ment jó helyre a beadás, a partjelző les miatt lefújta az akciót.

Buffel egy gyors megindulás után az ötös jobb sarkáról középre adott, de a Leverkusen-védők nagy nehezen elcsípték a labdáját, majd egy Tőzsér-szöglet után Simaeys kevéssel fejelt a kapu fölé.

A másik oldalon Augusto a balszélről letette a labdát az üresen érkező Schürrle elé, aki hat méterről, teljesen tiszta helyzetben csúnyán fölé lőtt, pedig könnyedén vezetést szerezhetett volna a Bayer ellen.

A hazai védők hibáját kihasználva De Bruyne 19 méterről tüzelt, megpattanó labdája majdnem beakadt Leno kapujába.

A 30. percben aztán Bender éles szögből, ballal remek gólt lőtt, pedig a Genk az egész első félidőben jól játszott.

Bender - 1-0


Köteles a 64. percben óriási bravúrral védte Kiesslingnek a 11-es pontról kapura lőtt labdáját, végül mégis sima lett a Bayer-siker, mert a csereként beállt Ballack a 90. percben, 16 méterről szép - igaz, egy védőn megpattanó - kapásgólt szerzett.

Ballack - 2-0 (1:25-től látható)


Valencia (spanyol) - Chelsea (angol) 1-1 (0-0)
v.: Rizzoli (olasz)
Valencia: Diego Alves - Miguel, Rami, Víctor Ruiz, Mathieu (Piatti 59.) - Banega (Jonas 72.), Albelda - P. Hernández (Feghouli 72.), Canales, Alba - Soldado
Chelsea: Cech - Bosingwa, Luiz, Terry, A. Cole - Ramires (Meireles 66.), Lampard (Kalou 83.), Mikel - Mata, Torres (Anelka 72.), Malouda
gól: Soldado (87. - 11-esből), illetve Lampard (56.)

A Chelsea az 56. percben Lampard egy jobbról érkező lapos beadást zseniálisan lőtt 15 méterről, kapásból, laposan a kapuba (0-1). A Valencia-drukkerek aztán mégis pontnak örülhettek, köszönhetően Soldado 87. percben gólra váltott büntetőjének.

Két kör után a Chelsea négy, a Bayer három, a Valencia kettő, a Genk pedig egypontos.

Lampard - 0-1

Soldado - 1-1


F csoport:
Arsenal (angol) - Olimpiakosz (görög) 2-1 (2-1)
v.: Carballo (spanyol)
Arsenal: Szczesny - Sagna, Song, Mertesacker, Santos - Arteta, Frimpong, Rosicky - Chamberlain (Ramsey 67.), Samah (Persie 70.), Arsavin (Gibbs 83.)
Olimpiakosz: Costanzo - Mellberg, Holebasz, Marcano, Toroszidisz - Ibagaza, Fejsa, Fuster (Pantelic 80.), Orbaiz (Modesto 75.), Dzsebbúr - Mirallasz (Ardoun 75.)
gól: Chamberlain (8.), Santos (20.), illetve Fuster (27.)

Chamberlain szép labdaátvétel után 11 méterről kilőtte a bal alsó sarkot, és ez sem volt csúnya gól, de Santosé még különlegesebb volt. A villámgyors védő egy elfutás után balról beadta a labdát, majd amikor látta, hogy a támadó a védők miatt nem tud vele mit kezdeni, középre szaladt, visszaszerezte, és berúgta a kapuba. Fuster parádés felhőfejese csak a szépítéshez volt elég.

A vendégek kispadján az egykori ferencvárosi kapus Megyeri Balázs ült.

Chamberlain - 1-0

Santos - 2-0

Fuster - 2-1

Olympique Marseille (francia) - Borussia Dortmund (német) 3-0 (1-0)
v.: Eriksson (svéd)
OM: Mandanda - Azpilicueta, Nkoulou, Diawara, Morel - Lucho (Amalfitano 73.), Diarra, Kaboré - Valbuena, Rémy (J. Ayew 72.), A. Ayew (Sabo 89.)
Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer - Bender, Kehl - Götze, Kagava (Blaszczykowski 77.), Grosskreutz (Perisic 65.) - Lewandowski (Barrios 73.)
gól: Ayew (20., 69., 11-esből), Rémy (62.)

A 20. percben Ayew 20 méterről, ballal laposan a bal alsóba lőtt (1-0). A második félidőben Rémy szép egyéni alakítás végén a kapu bal oldalába vágta a labdát, majd Ayew 11-esből tette tükörsimává az OM német bajnok feletti diadalát.

Az OM hat-, az Arsenal négy-, a Dortmund egy-, az Olimpiakosz pedig nullapontos.

Ayew - 1-0

Rémy - 2-0

Ayew (11-es) - 3-0


G csoport:
Zenit (orosz) - FC Porto (portugál)
3-1 - végeredmény
v.: Webb (angol)
Zenit: Malofejev - Anjukov, Lombaerts, Criscito, Hubocan - Sirokov, Zirjanov (Huszti, 86.), Gyenyiszov - Fajzulin, Danny, Kerzsakov (Buharov, 90.)
Porto: Hélton - Jorge Fucile, Otamendi, Rolando, Álvaro Pereira - Fernando, Joao Moutinho, Belluschi (Defour, 72.) - James Rodriguez (Souza, 46.), Hulk, Kléber (Varela, 33.)
gól: Sirokov (20., 63.), Danny (72.), illetve James Rodriguez (10.)
piros lap: Jorge Fucile (45.)

A kora esti mérkőzésről itt olvashat.

A szentpétervári meccs góljai:


Sahtar Donyeck (ukrán) - APOEL Nicosia (ciprusi) 1-1 (0-0)
v.: Schörgenhöfer (osztrák)
Sahtar: Ribka - Srna, Kucher, Csizsov, Rat - Hübschman, Mktarjan, Teixeira (D. Costa, 64.), Jádson (Eduardo, 81.), William - Luíz Adriano (Seleznyov, 76.)
APOEL: Kiotisz - Jorge, Jahic (Marcinho, 58.), Oliveira, Purszaitidesz - Moraisz, Boaventura, Manduca (Karalambidesz, 7.), Pinto - Aílton Almeida (Solari, 77.), Trickovski
gól: Jádson (64.), illetve Trickovski (63.)

A ciprusi csapat a 63. percben vezetést szerzett, a Sahtar a középkezdés után rögtön egyenlített, de így is az APOEL vezeti a csoportot négy ponttal. A Zenitnek és a Portónak három-három, a Sahtarnak egy pontja van.

Trickovski - 0-1

Jádson - 1-1


H csoport:
BATE Boriszov (fehérorosz) - FC Barcelona (spanyol) 0-5 (0-3)
v.: Gräfe (német)
BATE: Gutor - Bordacsev, Filipenko, Simics, Koncevoj - Volodko, Bressan (Kurlovics, 82.), Olehnovics, Baga, Rudik (Aleksian, 60.) - Kezman (Skavysh, 57.)
Barcelona: Valdés - Alves, Mascherano, Puyol, Abidal (Adriano, 61.) - Keita, Xavi (Fábregas, 59.), Thiago - Pedro (Maxwell, 69.), Messi, Villa
gól: Volodko (19., öngól), Pedro (22.), Messi (38., 56.), Villa (90.)

A Barcelona Fehéroroszországban is parádézott. Nincs Barca-meccs Messi-gól nélkül, az argentin már az elsőben is benne volt, Volodko vélhetően megijedt tőle, amikor a 19. percben öngólt vétett. Pedro gólja után Messi szokásával ellentétben - az ügyetlenkedő kapus kezéből megszerezve a labdát - fejjel is eredményes volt, és úgy bevágta a léc alá, hogy majdnem a büntetőpontig visszapattogott a labda. Villa úgy lőtte be az ötödik Barca-gólt, hogy les miatt lefújtak egy vendégtámadást, de a katalánok - a szabadrúgás után - azonnal visszaszerezték a labdát, és megbüntették a pontatlan fehéroroszokat.

Volodko (öngól) - 0-1

Pedro - 0-2

Messi - 0-3

Messi - 0-4

Villa - 0-5


AC Milan (olasz) - Viktoria Plzen (cseh) 2-0 (0-0)
v.: Meyer (német)
Milan:
Abbiati - Abate (De Sciglio, 87.), Nesta, Thiago Silva, Antonini (Taiwo, 78.) - Nocerino, Van Bommel, Seedorf (Aquilani, 71.) - Emanuelson - Cassano, Ibrahimovic
Plzen: Cech - Rajtoral, Cisovsky, Bystron, Limbersky - Jirácek, Horváth - Petrzela, Kolár (Darida, 90.), Pilar (Fillo, 76.) - Bakos (Duris, 74.)
gól: Ibrahimovic (53., 11-esből), Cassano (66.)

Gól nélküli félidő után Ibrahimovic úgy pörgette fel a labdát, hogy a védő ijedtében kézzel hozzáért, a büntetőt nagyon kegyetlenül bevágta a svéd csatár. Aztán flegma, egyúttal zseniális gólpasszt adott Cassanónak, aki elegánsan perdítette el a labdát a kifutó Cech felett.

A csoportban a Barcának és a Milannak négy-négy pontja van, a másik két együttesnek pedig egy-egy.

Ibrahimovic 1-0 (11-esből)


Cassano - 2-0