Vágólapra másolva!
A Chelsea 98 tétmeccsen át csak magyar kapusoknak lőtt legalább öt gólt, a sorozat vasárnap, a Leicester City ellen szakadt meg: a dán Kasper Schmeichel kapott ennyit a Stamford Bridge-en.

"Ez csak különös egybeesés" - csak magyar kapusokat szór meg a Chelsea

Furcsa sorozatot prudukált a Chelsea a magyar kapusok rovására az elmúlt bő másfél évben: 98 tétmeccsen át csak háromszor rúgott legalább öt gólt, mindháromszor magyar kapusnak. 2010 augusztusában Chris Kirkland, a Wigan Athletic kapusa hatszor szedte ki a hálójából a labdát, utána viszont Fülöp Mártont, Bogdán Ádámot és Köteles Lászlót is megsorozták a londoniak.

2012. március 18., FA-kupa:
Chelsea - Leicester City (kapus: Kasper Schmeichel, dán) 5-2

2011. október 19., Bajnokok Ligája:
Chelsea - Genk (Köteles László) 5-0

2011. október 2., Premier League:
Bolton Wanderers (Bogdán Ádám) - Chelsea 1-5

2011. január 9., FA-kupa:
Chelsea - Ispwich Town (Fülöp Márton) 7-0

2010. augusztus 21., Premier League:
Wigan Athletic (Chris Kirkland, angol) - Chelsea 0-6


Tavaly októberben Bogdán és Köteles is megtapasztalta, milyen kiszolgáltatott lehet a vendégcsapat kapusa a Stamford Bridge-en, ám utóbbi az [origo]-nak úgy nyilatkozott: "Nem magyar specialisták, ez csak egy véletlen egybeesés. Ha az elmúlt öt évet néznénk, azt látnánk, hogy több csapatnak is lőttek ötöt-hatot."

Február 25-én Bogdán már csak hármat kapott (Chelsea-Bolton 3-0), majd vasárnap az FA-kupában végleg megtört az átok: a Manchester United legendás kapusa, Peter Schmeichel fia, Kasper kapott öt gólt Londonban.