Vágólapra másolva!
Biztosnak tűnik, hogy José Mourinho tízmillió euró ellenében nyáron elhagyja a Real Madridot. Az egyik népszerű elmélet szerint egyszerűen helyet cserél a PSG-s Carlo Ancelottival, mások úgy vélik, ezután mindenhová Rafael Benítez követi majd.

Megállapodott Mourinho távozásáról az edző és a Real Madrid elnöke, Florentino Pérez - közölte a spanyol Cadena COPE rádió. A portugál tréner szerződése 2016-ig érvényes, de tízmillió eurós végkielégítés ellenében júniusban távozik.

Pérez úgy érzi, a nyári újraválasztásához elengedhetetlen, hogy megszűnjön a klubon belüli feszültség, melyet elsősorban Mourinho generál.

Úgy tűnik, már nem is maga a távozás a kérdés, hanem csupán az, ki lép az edző helyébe. A francia Le Parisien szerint egyszerűen helyet cserél Carlo Ancelottival, aki "nem tudna ellenállni a Real Madridnak", míg az angol Express azt írja, Mourinho már tagadja, hogy korábban kizárta volna a franciaországi munkavállalást.

Az ugyancsak brit Telegraph egy furcsa tradíció kibontakozását véli felfedezni, a lap szerint Rafael Benítez mehet a Realhoz, aki így az Internazionale és a Chelsea után már a harmadik klubnál lehet Mourinho utóda.

A Telegraph egy szenvedélyes Benítez-nyilatkozattal támasztja alá a teóriát: "Madridi vagyok, 13 évesen érkeztem a Realhoz. Nem szeretnék spekulációkat elindítani, de jó a kapcsolatom a szurkolókkal, a klub az én édesem."