A futballba is beleszólnak a háborúk

A kelet-ukrajnai oroszbarát fegyveresek kicsodák? Oroszbarát férfiak készülnek megrongálni egy bankot
Pro-Russian militiants attack a branch of Ukrainian bank Privatbank in the eastern Ukrainian city of Donetsk on April 28, 2014. Some 300 masked pro-Russian militants wielding baseball bats attacked a branch of the bank owned by an oligarch regional governor who has voiced criticism of Moscow. The gang attacked the Donetsk office of the powerful Private banking and metal industry holding belonging to Igor Kolomoisky, a billionaire who is also governor of the nearby region of Dnipropetrovsk. AFP PHOTO/ ALEXANDER KHUDOTEPLY
Vágólapra másolva!
Az UEFA biztonsági bizottsága az ukrán és izraeli helyzetre való tekintettel úgy döntött, korlátozásokat vezet be a fenti országokból érkező klubcsapatok sorsolását illetően. Érintettek lehetnek orosz csapatok is. 

A közel-keleti eseményekre való tekintettel az UEFA felkérte az izraeli csapatokat, keressenek az ország területén kívüli helyszínt az UEFA égiszén belül rendezett hazai mérkőzéseik lejátszására.

A tiltás három csapatot érint, a Maccabi Tel Aviv az FC Santa Coloma elleni Bajnokok Ligája-visszavágóját nem játszhatja Izraelben, a Hapoel Tel Aviv és a Hapoel Be’er Sheva pedig az Európa Liga selejtezőiben lesz kénytelen más helyszínen rendezni hazai meccseit.

A focipályán nem lesz orosz-ukrán párharc Forrás: AFP/Alexander Khudoteply

Az ukrajnai helyzet miatt az UEFA úgy döntött, „további értesítésig tilos bármelyik UEFA-sorozatban egymás ellen sorsolni az orosz és ukrán szövetség csapatait.” Ez egyelőre csak annyit jelent, hogy a Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörének július 18-án tartandó sorsolásakor az FC Dnipro (ukrán) nem kerülhet össze az orosz Zenit Szentpétervárral. A résztvevő csapatok még nem ismertek, de várhatóan ugyanez a tiltás vonatkozik majd az Európa Ligára is.