Vágólapra másolva!
Nem túlzás, ha azt állítjuk, az Atalanta chilei csatára, Mauricio Pinilla az ollózós gólok királya, mivel február óta háromszor talált be látványos mozdulattal.

Az ollózós gólok sorát február elején, az Atalanta-Cagliari meccsen kezdte, amikor a 90. percben döntötte el a meccset új csapata javára a régi ellen, nem is véletlen, hogy nem örült látványosan.


Április negyedikén szintén hazai pályán alkotott a 31 éves támadó, a Torino ellen 0-2-re állt az Atalanta, amikor egy mögüle érkező szabadrúgásnál dobta el magát a levegőben, az eredmény pedig egy csodás gól lett. Egyenlíteni azonban nem sikerült, sőt, a 90. percben piros lapot kapott, amiért három meccsre elmeszelték.


Az eltiltásából a Cesena elleni, szerdai meccsen tért vissza - stílusosan, ugyanis ő szerezte csapata mindkét gólját, és az egyik ismét egy szenzációs ollózás volt. A labdára nem lehet mondani, hogy épphogy becsorgott, mert az ollózás nyomán nagy erővel a léc alá vágódott.


Az Atalantának a továbbiakban is szüksége lesz Pinilla góljaira, mert a csapat egyelőre még nem biztosította be a bennmaradását.