A világ minden pénzét felemésztené Neymar Párizsba költözése

Neymar
Barcelona's Brazilian forward Neymar reacts to their disqualification by Juventus at the end of the UEFA Champions League quarter-final second leg football match FC Barcelona vs Juventus at the Camp Nou stadium in Barcelona on April 19, 2017. The game ended with a draw and Juventus is qualified for the semis. / AFP PHOTO / PAU BARRENA
Vágólapra másolva!
A Catalunya Radio értesülései szerint 95 százalék, hogy Neymar a Paris-Saint Germain játékosa lesz.

A francia klub állítólag letette a játékos 222 millió eurós kivásárlási árát, innentől kezdve már Neymaron múlik minden.

A PSG 40 millió eurót ígért Neymar édesapjának (aki egyben az ügynöke is), amennyiben sikerül meggyőznie a fiát. Neymar még nem mondott igent a PSG-nek, és a Barcelonával sem közölte távozási szándékát, sőt, elutazott a katalán csapattal a Bajnokok Nemzetközi Kupája felkészülési tornára, Amerikába.

Neymar a Barcelonával kezdte meg a felkészülést Forrás: NurPhoto/Joan Valls/NurPhoto/Joan Valls

Neymar két tűz között van: Párizsból a brazil barátai hívják (Dani Alves, Thiago Silva, Marquinhos, Lucas Moura),

míg a Barcelonánál Messi, Suárez, Iniesta, Busquets és Mascherano próbálja őt meggyőzni a maradásról.

Neymar, aki egy emailben a goal.com-nak azt írta, boldog Barcelonában, egyelőre döntésképtelen, ezt bizonyítja legutóbbi Instagram-posztja, amit egyébként Marco Verratti, a PSG játékosa is lájkolt. A dolog érdekessége, hogy a Barcelona nyár eleje óta ostromolja Verrattit, de a legutóbbi hírek szerint az olasz középpályás marad Párizsban.

Nj neymarjr (@neymarjr) által megosztott bejegyzés,

Az átigazolás ugyan 222 millió euróról szól, de valójában sokkal több pénz forog kockán. Barcelonában Neymar a reklámbevételeinek 100 százalékát megkapja, a PSG-nél valószínűleg nem fog akkora bevételt produkálni, így jócskán meg kell tolni a fizetését, hogy a játékosnak anyagilag is megérje a klubváltás (korábban 30 milliós fizetésről írtak, ez négy-öt évre számolva 120-150 milliót jelent). Ráadásul Neymar leigazolásával a PSG megszegné a pénzügyi fair play szabályát - amelynek lényege, hogy a klubok legfeljebb annyit költsenek, amennyi bevételük keletkezik a labdarúgással kapcsolatos tevékenységükből -,

amiért nagyon komoly pénzbüntetéssel sújthatják a klubot.

Többek között erre hivatkozott a Barcelona elnöke, Josep Bartomeu is, amikor azt mondta: a csatár marad Barcelonában. Mindent egybevetve (kivásárlási ár, adó, fizetés, büntetés)

Neymar körülbelül 600 millió eurójába kerülne a PSG-nek.

Mi lesz veled, Neymar? Forrás: AFP/Pau Barrena

Neymarnak nincs könnyű élete Barcelonában. 2013-as leigazolásának körülményei máig homályosak,

és az ebből fakadó szabálysértések miatt rendszeresen bíróságra kell járnia.

Az sem lehetett rá jó hatással, hogy az előző szezon végén a csapat másodedzője, Juan Carlos Unzué erős kritikával illette, mondván, ha nem változtat a pályán kívüli viselkedésén, akkor könnyen úgy járhat, mint annak idején Ronaldinho, akinek a kicsapongó életstílusa miatt hamar hanyatlásnak indult a karrierje. Igaz, Unzué már nincs a csapatnál.

A hírt követően természetesen azonnal akcióba léptek a spanyol napilapok, amelyek első körben Paulo Dybalát és Kylian Mbappét vizionálják Neymar pótlására.