Vágólapra másolva!
A Ferencváros pár rutinosabb játékos mellett főleg fiatalokból álló csapattal állt ki az első meccsre a román Craiova ellen. Böde góljával sokáig vezetett a Fradi, a vége 1-1 lett.

Munkatársunk helyszíni jelentése a törökországi Belekből.

Belekben a csütörtöki nap az orkánerejű szélről, viharról, jégesőről szólt, több meccs is elmaradt, köztük az Újpest Hajduk Split elleni találkozója is. Pénteken szerencsére kellemesebb körülményekkel kezdődött a nap.

A Ferencváros legutóbb vasárnap lépett pályára, majd pénteken egy kétmeccses terhelés várta a játékosokat az edzőtábor utolsó érdemi napján, a szombat ugyanis már az utazásról szól majd. A zöld-fehérek délelőtt és délután is összecsapnak a román Universitatea Craivoa csapatával.

A Craiova a román bajnokság harmadik helyén áll, és a kupa aktuális címvédője.

A helyi idő szerint 11.00 órakor kezdődött mérkőzésen a Fradi a Varga Á. – Csernik, Takács, Leandro, Vida – Csonka – Bőle, Wilmots, Amadou – Böde, Lovrencsics B. felállásban kezdett.

A Fradi már a 3. percben megszerezte a vezetést, a csapatkapitány Böde Dániel talált a kapuba. Egy szöglet után röviden szabadítottak fel a románok, Csonka András fejelt Bödéhez, aki erőből lerázta a védőjét, majd a kapuba bombázott.

Böde góljával sokáig vezetett a Fradi Forrás: Balogh David/fradi.hu

A folytatásban a románok Meza Colli révén a lécet találták el, majd Amadou bolondította meg a román védelmet, de az utolsó pillanatban blokkolták a lövését. Az első félidőben még Böde előtt adódott egy nagy lehetőség, de a fejesét a román kapus védte. Összességében a Ferencváros irányította a játékot az első félidő nagy részében.

A második félidő elején Bőle Lukács tekert a lécre, majd Varga Ádámnak kellett védenie egy román ziccert. Az utolsó 25 percre Szerető Krisztofer állt be Böde helyére.

A 81. percben egyenlített a Craiova, egy beadásra Buzan érkezett, és Varga kapujának jobb oldalába helyezett. Az eredmény már nem változott, maradt az 1-1, délután pedig más felállásban, de újra összecsap majd a két alakulat.

A lefújás után Leandro véleményére voltunk kíváncsiak.

Leandro ezúttal is sokat dolgozott Forrás: Balogh David/fradi.hu

„Sok fiatal kapott ma lehetőséget, hogy bizonyítson a vezetőedzőnek, egyre jobban fejlődnek ők is. Csonka Andris játékát külön kiemelném, nagyon jól kérte el a labdákat, jól szervezett. Szerető Krisztofer és Vida Kristóf is először lehet velünk, nekik nagyon hasznosak ezek a játékpercek” – mondta Leandro, aki ezúttal a védelem közepén szerepelt.

Láttuk a védelemben és a középpályán is az utóbbi hetekben. Mire számít a tavaszi idényben?

Ott lépek pályára, ahol szükség van rám. Ha a kispadon kapok szerepet, akkor azt is elfogadom. Tudom, hogy nem vagyok már olyan fiatal, nem biztos, hogy minden meccsen lehetőséget kapok majd, de az edző is tudja, hogy ha szükség van rám, akkor bármilyen poszton bevethető vagyok, készen állok.

Mit várhatunk a délutáni meccsen?

Jó lenne most már nyerni egy meccset, de voltam olyan edzőtáborban is, ahol csak nyertünk, aztán a bajnokság nem alakult jól. Önbizalom szempontjából azért jó lenne a srácoknak egy győztes meccs, mert egy hét múlva már a Honvéd lesz az ellenfél a bajnokságban.

Folytatás tehát helyi idő szerint 17.00 órakor a Craiova – elvileg – erősebb csapata ellen.