Vágólapra másolva!
Miután szerdán a Brno Sopronban elvesztette veretlenségét, a nőikosárlabda-Euroligában egyedüliként csak a MiZo Pécs várta hibátlan mérleggel a csütörtök esti összecsapást. Rátgéber László tanítványai a spanyol Valencia elleni mérkőzés után is elmondhatják: továbbra is százszázalékosan vezetik az A csoportot.

Nőikosárlabda-Euroliga, A csoport, 6. forduló
MiZo Pécs - Ros Casares Valencia (spanyol) 83-61 (24-21, 20-12, 23-18, 16-10)
Pécs, 3000 néző
a Pécs pontszerzői: Liszina 19, Dapo 15, Béres 11, Iványi, Johns, Fegyverneky 10-10, Johnson, Branzova 4-4
a Valencia pontszerzői: Aguilar 16, Powel 13, Antibe 12, Santos 10, Mandic 4, Jordana 4, Podkovalnikova 2

Vegyes előjelekkel várta a találkozót Rátgéber László együttese. A pozitív oldalon a pécsiek Valenciában aratott győzelme állt, Vickie Johnson combsérülése azonban megnehezítette a magyar bajnok dolgát. Az amerikai légiós az utóbbi időben nem edzett, ennek ellenére pályára küldte őt Rátgéber László, bár sejthető volt, nem Johnson lesz a meccs kulcsjátékosa.

Nagy iramban kezdett mind a két csapat (a hazai 7-0-s álomkezdés után ugyan bíztunk benne, hogy csak a pécsiek lendülete lesz elsöprő), ám a rengeteg büntető alaposan széttördelte a játékot. Az első negyed végén ugyan még csak három ponttal, 24-21-re vezettek a pécsiek, ám Fegyverneky Zsófia kosaraival (alig két percen belül két gyönyörű hárompontos dobást jegyezhetett fel a fiatal kosaras) meglódultak a hazaiak: a 17. percben már 40-27 állt az eredményjelzőn.

A spanyolok zónavédekezéssel kezdték a második félidőt, így próbálván megzavarni a pécsieket. A terv nem vált valóra, hiszen Iványi egy triplával köszönt be a második húsz perc elején, majd Liszina is betalált. A pécsi pontok azonban az ellenfelet nyugtatták meg jobban, aminek következtében a spanyolok 54-47-re feljöttek a 26. percre. A hosszú magyar gólcsendet Johns törte meg, majd Iványi újabb triplájával visszaállt a megnyugtató különbség (59-47).

A negyedik negyedben nagyjából ugyanaz történt, mint az összecsapás nagy részében, azaz a Pécs továbbra is rá tudta erőltetni akaratát a Valenciára, ez pedig el is döntötte a mérkőzést. Dapo ugyan a lefújás előtt két és fél perccel kipontozódott, ez már nem befolyásolta a találkozó végkimenetelét.

A Rátgéber-lányok így megőrizték veretlenségüket és hat forduló után is hibátlanul vezetik az A csoportot.

Mobilpress