Budapesten tartóztatták le a Ronaldo szexbotrányáról szivárogtató hackert

Rui Pinto, Football leaks
Rui Pinto évek óta Budapesten él
Vágólapra másolva!
A BBC szerint Magyarországon tartóztattak le egy portugál férfit, akit a Football Leaks működtetésével gyanúsítanak.

Európai elfogatóparancs alapján elfogtak egy 30 éves portugál férfit Budapesten, a kiadatása folyamatban van - közölte a rendőrség csütörtökön a honlapján. A közlemény szerint a férfit szerdán a VII. kerületben fogták el, a birtokában lévő, feltehetően bűncselekményből származó tárgyakat lefoglalták.

Sajtóinformációk szerint a férfi a Football Leaks honlap tulajdonosa, szerkesztője; ezen a honlapon jelentek meg először azok a dokumentumok, amelyek szerint Cristiano Ronaldo labdarúgót egy modell, Kathryn Mayorga nemi erőszakkal vádolta.

Rui Pinto évek óta Budapesten él Forrás: marca.es

A hatóságok a férfi nevét nem közölték, de a portugál média szerint Rui Pintónak hívják, és már évek óta Budapesten él.

A portugál hatóságok szerint Magyarország három-négy hét múlva adhatja ki a férfit, aki ösztöndíjas hallgatóként költözött Budapestre több évvel ezelőtt.

Állítólag portugál klubok, többek között az SL Benfica és a Sporting CP levelezését törte fel, és olyan privát dokumentumokhoz fért hozzá, mint például

a játékosok szerződései vagy fizetései.

A hacker először általában az ügyvédjén keresztül zsarolta meg a klubokat, és csak akkor publikált, ha azok nem fizettek. Az elmúlt években több botrány is kirobbant az így nyilvánosság elő került információk miatt.