Társoldalunk:

Dráma Katarban: Michelisz Hondája nem bírta az időmérő végét

2017.12.01. 13:17

Michelisz Norbert autója a legrosszabbkor mondott csődöt a katari, utolsó világbajnoki futam időmérőjén.

A túraautó-világbajnokság összetett pontversenyében második helyen álló Michelisz Norbert az időmérő edzés első szakaszában a legjobb időt autózta, de a második szakaszban fékproblémák miatt csak a 11. időt tudta futni.

Michelisz Norbert autója az utolsó pillanatokban mondott csődötForrás: DPPI/Antonin Vincent

„Még nem tudom mi történt, mintha beragadt volna a fék. Nem tudtam jobb időt menni, mintha a mért kör második felében folyamatosan fogott volna a fék. Szégyen, ami történt, de azt hiszem, mindennek megvan a maga oka. Próbálom kihozni magamból a maximumot, meglátjuk, mire lesz ez elég. Van két futam, csalódott vagyok, sajnálom, de ez van" – mondta Michelisz az edzés végén.

Ez azt jelenti, hogy mindkét esti futamon a 11. helyről indulhat majd a magyar pilóta.  

A Q3-ban végül Michelisz hondás csapattársa, Esteban Guerrieri lett a leggyorsabb, így a fő futamban ő indulhat majd az élről. A világbajnoki élovas, Volvóval versenyző Thed Björk a negyedik leggyorsabb volt. 

Katarban az időmérőn az öt leggyorsabb versenyző is pontot szerez, Björk neve mellé így került még két egység, így 8,5 pont Michelisz hátránya a péntek esti két futam előtt.

Felmerült még egy lehetőség Michelisz számára, ugyanis amennyiben Guerrieri autójában motort cserélnének a hondások, az argentin versenyzőt az első futamban hátra sorolnák és akkor a magyar versenyzőé lenne a tizedik hely és az első, fordított rajtsorrendes futamban a pole, de ez egyelőre csak fikció.

Az első futam 19.20-kor, a második 20.35-kor kezdődik majd, az Origo pedig folyamatosan frissülő cikkben követi majd a fejleményeket. Az első futam győztese 25, a második verseny legjobbja 30 pontot kap.