Vágólapra másolva!
Szerdán Alexandriából Szuezbe buszozott a magyar U20-as labdarúgó-válogatott, amely a keddi, Csehország elleni sikert követően új helyszínen folytatja majd a világbajnoki szereplést. A tizenegyesrúgásokkal megnyert nyolcaddöntőt követően a csapat két kulcsemberét, Szekeres Adriánt és Koman Vladimirt kértük gyorsértékelésre.

"Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, amelyen elsősorban a küzdelem dominált. A védőjátékunk jól működött, ez lehetett a siker egyik alapja, én nem érzem úgy, mint a cseh edző, aki szerint csapatának több helyzete volt" - nyilatkozta az [origo]-nak Szekeres Adrián.

Az MTK védője szerint nem ideális, hogy minden mérkőzésen más a védelem összetétele különböző okok miatt, de úgy érzi, aki pályára lép, mindegy milyen feladatot kap, képes megoldani azt magas színvonalon. "Bármelyik csapatrészbe kerülnék, kihajtanám magam" - mondta.

"A csehek elleni siker után volt ünneplés, jó hangulatban kicsit lazábbak lehettünk végre, aztán az éjszaka már a pakolással telt, hiszen reggel indultunk tovább Szuezbe" - mondta. Arra a kérdésre, hogy mit várt a csapattól a vébé előtt, majd a Honduras elleni 0-3 után, azt válaszolta, előzetesen a csoportból való továbbjutást tűzte ki alapcélként.

"A borzalmas első mérkőzés után mindenki magába szállt, látni lehetett a következő három mérkőzésen, hogy másképp álltunk hozzá a játékhoz. Azt nem mondom, hogy kellett a pofon, de ha már megkaptuk, legalább jól jöttünk ki belőle."

Hogy mi lesz Olaszország ellen? "Készülünk, a szakvezetők már feltérképezték az ellenfelet, mi egyelőre nem sokat tudunk rólunk. Ki-ki mérkőzés lesz ismét, reméljük, mi jövünk ki jobban a párharcból."

A háromgólos Koman Vladimir pihenésre használta ki az ötórás buszozást, amíg zötykölődtek, nem kívánt nyilatkozni, az első pihenőnél azonban készségesen válaszolt.

"Nagyon jó meccset játszottunk a fizikálisan erős csehekkel, rengeteget futottak, győzelemre játszottak. De mi is akartuk a győzelmet, nagyon erős csapatra vall, hogy a hosszabbítás elején bekapva a második gólt ki tudtunk egyenlíteni."

Arra a kérdésre, mennyire fűti a bizonyítási vágy az olaszok ellen, hogy megmutassa a Bari vezetőinek, kár mellőzniük a csapatból, Koman azt mondta, ő más szempont miatt izgul. "Inkább a tavalyi Európa-bajnokság miatt várom a találkozót, akkor az elődöntőben igazságtalanul szenvedtünk vereséget, most törleszthetünk ezért valamit. Szerintem nyerhetünk."

Forrás: MTI

Kérdésünkre elmondta, gólörömként barátnőjének küldi az ujjaival megformált szívecskét, míg a puszi a családtagoknak jár. S hogy a három gól után még hány szívecskét láthatunk? "Úgy érzem, van még bennem jócskán tartalék" - mondta nevetve a csapat egyik legjobbja.

A keddi sikert követően a csapat többi tagja elégedetten nyilatkozott a szövetség honlapján.

"Csodálatos, hogy csapatunk így tud játszani százhúsz percen keresztül. Hatalmas csata volt, amelynek során folyamatosan meg tudtunk újulni. Kellettek védéseim a sikerhez, de mindenki nagyot harcolt, s igazi együttesként bizonyítottunk, hogy nincs számunkra lehetetlen" - mondta Gulácsi Péter, a Liverpool kapusa

"Nem tudom, hogy lőttem-e már nagyobb gólt, de világbajnokságon még biztosan nem. Hatalmas élmény, ami velünk történik. Nagyon jó a csapatunk, már mindenkivel szemben lehet esélyünk, így az olaszok ellen is" - vélte Kiss Máté, a Győri ETO középpályása.

Simon Ádám a találkozó után Kiss gólját méltatta: "Óriási gólt lőtt ez a srác, és meg is érdemelte, mert nagy munkát végez a meccseken. Egy ilyen találat után akár abba is hagyhatná a futballt, mert ezt nehéz lesz felülmúlni. Én akkor is örülök, ha csak egy-egy percet kapok a csapatban meccsenként, mert óriási élmény ebben a gárdában játszani."

Egervári Sándor - a csapatával egyetemben a helyi közönség és az egyiptomi sajtó egyik kedvencévé vált szakember - is érthető boldogsággal nyilatkozott a meccs után.

"Köszönjük Alexandriának, nagyon sokat kaptunk ettől a várostól, amelyet most elhagyunk. Egy Sándornak Alexandriában illik nagyot alkotnia és ez most csapatomnak sikerült. Azt hiszem, ez a gárda végérvényesen bebizonyította, hogy nem balsorsra hivatott, és az egész országnak megmutattuk a futball erejét."