Vágólapra másolva!
Rohan Ricketts: Játszottam egy bundameccsen címmel közölt cikket a Sun. A Diósgyőr egykori angol légiósának a bulvárlap szerint nem tetszett, hogy Magyarországon nem törődtek vele az emberek, Moldáviában viszont söröztek és cigiztek a csapattársai az öltözőben.

Jelenleg Rohan Ricketts a Shamrock Roversszel készül, amely az első ír csapatként szerepel az Európa Liga főtábláján. Az elmúlt 18 hónap ugyanakkor valóságos rémálom volt az egykori Arsenal-ifista számára.

Ricketts tavaly előbb a Diósgyőrbe, majd a moldáv Dacia Chisinauhoz igazolt: "Az MK Donshoz kellett volna aláírnom, de Magyarországon kötöttem ki. Borzalmas döntés volt. Amint leszállt a gép, megváltozott az ajánlatuk. Az edző sem akart szerződtetni engem. Cseles egy hely volt, még tartoznak is nekem, de azt már sosem kapom meg."

Moldáviáról - ahová egy orosz ügynök vitte - talán még rosszabb tapasztalatokat szerzett a 28 éves focista.

"Barátságosan fogadtak, de a játékosok cigiztek az öltözőben, a meccsek előtt pedig négy-öt üveg sört is megittak. Bundamegbeszélésen is részt vettem. Furcsa volt, persze szórakoztató is. Azt tárgyalták meg, hogyan nyerjünk bajnokságot, de sosem tettük meg, amit akartak, mert néhány ember el akarta venni a bónuszunkat" - emlékezett a chisinaui időkre Ricketts.

Az angol szerint Magyarországon is bundáztak, mint mondta, az edző is gyanakodott, hogy néhány játékos pénzt kap a megbeszélt eredményért.

"A tartozások miatt a FIFA-hoz fordultam, de nem védtek meg, ahogy másokat sem. Az emberek panaszkodnak, mert a játékosok nem lojálisak a csapatokhoz, de a klubok sem lojálisak" - jelentette ki Ricketts, akinek azonban nem csak Kelet-Európa nem jött be: Németországban huhogtak neki a szurkolók.

"Moldáviában és Magyarországon az emberek nem törődtek veled, ami pont ugyanannyira rosszulesik, mint a huhogás" - zárta a térséggel kapcsolatos élménybeszámolóját a futballista.