Chelsea Chelsea

Bajnokok Ligája - C csoport

3
3

London (Anglia), Stamford Bridge, 2017.10.18., 02:00

AS Roma AS Roma
KözvetítésCsapatok
158

Köszönjük megtisztelő figyelmüket, nagyszerű mérkőzést követhettek nyomon velünk. Jó éjszakát kívánunk!

153

Dzeko gólját azért érdemes felidézni:

148

Egy fáraó is pályára lép a Stamford Bridge-en, El Shaarawy váltja Perottit.

145

Antonio Conte sem a Juve, sem a Chelsea edzőjeként nem kapott még három gólt a Bajnokok Ligájában. 

134

Hétvégén az addig pont és szerzett gól nélkül álló Crystal Palace győzte le 2-1-re a Chelsea-t, most bő 20 perccel a mérkőzés vége előtt a Roma vezet a Stamford Bridge-en. Valami nagyon nincs rendben Conte csapatánál, talán nem véletlen, hogy a közvetítés alatt többször megmutatott Carlo Ancelotti ott ül a VIP-páholyban?

120

A Roma minden dicséretet megérdemel, nem védekezni jött a Stamford Bridge-re, folyamatosan letámadja a hazaiakat és már a labdakihozatalait is megnehezíti. Ha a vendégek egy picit pontosabbak lennének a befejezéseknél, akkor már bajban is lehetne Conte csapata.

115

Nem akárki kísérte el Londonba a római csapatot és szurkol a helyszínen a farkasoknak:

 

97

Félidei eredmények:

 

Anderlecht - PSG 0-2

Barcelona - Olympiakosz 1-0 (Gerard Piquet a 43. percben piros lapot kapott)

Bayern München - Celtic 2-0

Benfica - Manchester United 0-0

CSZKA Moszkva - Basel 0-1

Juventus - Sporting 1-1

94

A slusszpoén majdnem a legvégén érkezett egy lövésszerű beadást Courtois még eltakarított a kapu előteréből. Vége azonban a mérkőzésnek, 3-3.

90

Letelt a rendes játékidő, 4 perc hosszabbítás következik.

88
Csere le: Diego Perotti
87

A második hazai gólt szerző Eden Hazard 952 nappal ezelőtt volt legutóbb eredményes a legrangosabb európai kupasorozatban; 2015. március 11-én a PSG kapuját vette be.

83
Csere le: Kevin Strootman
83

A második római csere keretein belül Strootman helyére Florenzi áll be.

81

Dzeko közel járt a mesterhármashoz, Rüdigert simán túlugorva fejelhetett, mellé ment azonban a próbálkozás.

80
Csere le: Eden Hazard
80

Conte kihasználja utolsó cserelehetőségét is, a meccs hazai hőse, a duplázó Eden Hazard jön le, akit a brazil Willian vált.

77
Csere le: Davide Zappacosta
77

Az ex-római Rüdiger érkezik Zappacosta helyére a hátralévő bő negyedórára.

75
Gól: Eden Hazard
75
Assist: Pedro Rodriguez
75

Potyognak a gólok, kérem szépen, Hazard fejjel (!) egalizál! Pedro tekert középre, a nem éppen fejes góljairól híres belga pedig okosan csúsztatott a hosszúsarokban.

74
Csere le: Gerson
74

Változtatnak a vendégek is, Gerson helyett Pellegrini a pályán.

73

Eredmények a 30. percben:

 

Anderlecht - PSG 0-1

Barcelona - Olympiakosz 1-0

Bayern München - Celtic 2-0

Benfica - Manchester United 0-0

CSZKA Moszkva - Basel 0-1

Juventus - Sporting 1-1

70
Gól: Edin Dzeko
70
Assist: Aleksandar Kolarov
70

Kolarov tekerte középre a Bakayoko szabálytalanságáért megítélt szabadrúgást, melyre Dzeko teljesen üresen érkezett és csúsztatott a tehetetlen Courtois mellett a hazai kapuba. 2-3

69
Sárga lap: Tiemoue Bakayoko
69

A mérkőzés első sárga lapját a Chelsea francia középpályása, Bakayoko kapja, méghozzá lerántásért.

68

Ezzel a góllal vezetnek a hazaiak. Remek kényszerítő volt ez David Luiz és a római Jesus részéről.

64
Assist: Federico Fazio
64
Gól: Edin Dzeko
64

Dzeko bődületes bombájával egyenlít a Roma! Fazio a félpályáról gondolt merészet és indította a bosnyák támadót, aki gondolkodás nélkül, kapásból lőtte Courtois szemei közé a labdát. A csatár tehát góllal ünnpeli 100. római fellépését.

63

Perotti vs. Courtois, sokadik felvonás. A római támadó ezúttal oldalról próbálkozott egy lövéssel, a kapusnak azonban az eddigi próbálkozásokhoz hasonlóan ez sem okozott gondot.

57
Csere le: David Luiz
57

Itt az első csere a mérkőzésen, a Chelsea első gólját szerző David Luizt Pedro váltja

52

Ismét távolról próbálkoztak a rómaiak, ezúttal Gerson révén, a lövés azonban jócskán elkerülte a hazaiak kapuját

52

Közben megvan a játéknap első gólja, melynek szerzője Kylian Mbappé. Anderlecht - PSG 0-1.

46

Folytatódik a mérkőzés, jön a második félidő, a Roma indította útjára a labdát.

46

Véget ért az első félidő, 2-1-es Chelsea vezetéssel vonulhatnak pihenőre a csapatok.

45

Egy perc lesz a hosszabbítás.

40
Gól: Aleksandar Kolarov
40

Gyorsan visszajött a meccsbe a Róma. Kolarov tört be a tizenhatoson belülre egy megkerülős csellel, majjd éles szögből tüzelt, a Christensenen megpattanó labda pedig Courtois fölött a kapuba csapódott. 2-1

38

Hogy is van az örökérvényű futball-tézis? A kihagyott helyzetek megbosszulják magukat. Ez történt szegény Rómával is, egy gyors Chelsea kontra végén ugyanis megduplázta előnyét a hazai csapat; Morata lövése felpattant egy menteni igyekvő védőn, a labda pedig pont a hosszún érkező Eden Hazard elé pattant, aki kíméletlenül bombázott a római kapuba.

37
Gól: Eden Hazard
35

Perotti már egymaga megfordíthatta volna a találkozót; Dzeko indult meg szenzációsan a Chelsea térfelén, Moratának például egy kötényt is kiosztott hanyag mozdulattal, majd a hosszúoldalon érkező Perottioz passzolt, aki azonban gyakorlatilag Courtois kezébe emelt erőtlen és pontatlan lövésével.

31

Közel volt az egyenlítéshez a Roma, előbb Perotti próbálkozott messzíről, melyet könnyedén fogott Courtois, néhány másodperccel később viszont Nainggolan kapott remek kiugratást a szélen és tüzelhetett, a belgák csatáját azonban a kapus nyerte, aki hatalmas bravúrral hárított.

21

Ismét egy veszélyes Chelsea-akció; Eden Hazard szerzett labdát a félpályánál, majd iramodott meg, 20 méterről leadott lapos lövése azonban a kapu mellett hagyta el a játékteret.

11
Gól: David Luiz
11

Vezet a Chelsea! David Luiz próbálkozott távoli lövéssel a kígyótérről, mely Jesusról éppen hozzá pattant vissza, az ismétlés pedig sokkal jobban sikerült, a brazil gyönyörűen tekert a hosszúba.

7

Perotti vezetgethette zavartalanul a labdát a Chelsea tizenhatosának előterében, majd jó 18 méterről lövésre vállalkozott, bombája azonban elkerülte Courtois kapuját

5

A Chelsea-é az első helyzet, Bakayoko labdaszerzése után Hazardhoz passzolt, aki a leshatáron ugratta ki Moratát, a spanyol gyengécske kísérlete azonban Alisson ölében halt el.

1

Elkezdődött a mérkőzés, a Chelsea indította útjára a labdát. A hazaiak szokásos kék mezben, a vendégek tiszta fehérben játszanak.

0

Vendégoldalon Edin Dzeko jubileumhoz érkezett, a 100. mérkőzésén lép pályára az AS Roma mezében.

 

0

Jelenleg így áll a Bajnokok Ligája C-jelű kvartettje. Jól látszik, egy esetleges hazai győzelemmel hatalmas lépést tenne a csoportelsőség felé Antonio Conte alakulata, egy esetleges bravúrgyőzelemmel viszont a Roma ugorhatna a négyes élére.

0

A Chelsea kispadján helyet fogalaló német légiósának, Antonio Rüdigernek lehet a legpikánsabb a ma esti találkozó, hiszen a hátvéd éppen Rómából tette át Londonba a székhelyét a nyáron, mintegy 35 millió font ellenében. 

 

0

Íme kezdőcsapatok:

 

Chelsea: Courtois - Azpilicueta, Christensen, Cahill - Zappacosta, Fabregas, David Luiz, Bakayoko, Marcos Alonso - Hazard, Morata

 

Roma: Alsson - Kolarov, Jesus, Fazio, Peres - Strootman, Gonalons, Nainggolan - Perotti, Dzeko, Gerson

 

0

A C-csoport másik két résztvevője, az Atlético Madrid és a Quarabag már túl van mai mérkőzésén. Óriási meglepetésre az azeri kiscsapat egy pontot elcsent a spanyoloktól, akiknek még sokba kerülhet a bakui botlás.

Forrás: twitter.com/Atleti
Az Atlético nem bírt a Qarabaggal, így könnyen lépéshátrányba kerülhet a továbbjutásért vívott harcban.
Forrás: twitter.com/Atleti

 

 

0

Köszöntjük kedves olvasóinkat, a Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik játéknapjának legnagyobb rangadóját a Stamford Bridge-en rendezik, ahol a két győzelemmel álló Chelsea a négypontos Rómát fogadja.