Vágólapra másolva!
Csupán adminisztrációs problémaként kezeli a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ), hogy tíz napja a Fővárosi Bíróság első fokon hatályon kívül helyezte az emlékezetes március 9-i tisztújító küldöttgyűlésén hozott határozatokat.

"Még mindig nem kaptuk kézhez a határozatot, de természetesen készek vagyunk korrigálni az esetleges szabálytalanságokat. Berényi János elnök annak idején 67-36-ra nyert Németh László ellen, míg a mostani felterjesztők csak 17 plusz szavazat hiányát kifogásolják, azaz olyan, mintha egy 30 pont különbségű meccsen faultproblémákról beszélnénk. Ha megjön a végzés, talán fellebbezünk, végső esetben pedig újabb közgyűlést hívunk össze, de hangsúlyozom, hogy nem történt manipuláció és az elnökség legitim módon működik" - mondta az MKOSZ sajtótájékoztatóján Sterbenz Tamás szakmai alelnök.

A korábbi női szövetségi kapitány kifejtette, hogy 2006 és 2007 májusa között a szervezetnek mindössze 250 ezer forintos bevétele volt, és a megörökölt mintegy 50 millió forintos adósságból mára 36 millió maradt. Ennek nagy része - 20 millió körüli összeg - a nemzetközi szövetség felé áll fenn, és törlesztése egy-két éven belül várható.

"Ami a szövetségi kapitányi posztokat illeti, még a télen megtörténnek a kinevezések, nem zárkózunk el az elől, hogy klubedzők irányítsák a válogatottakat" - tette hozzá Sterbenz.

A beszélgetésen elhangzott, hogy idén szervezési és anyagi megfontolásból nem rendezik meg a karácsonyi Kelet-Nyugat gálát, helyette márciusban csap majd össze a légiósok csapata a ligaválogatottal.

Az MKOSZ szakmai bizottsága megválasztotta az év legjobbjait, ezek a szerb Vojvodinát erősítő Németh István, illetve a MiZo Pécs 2010 kapitánya, Iványi Dalma lettek.