Vágólapra másolva!
Miközben a férfivízilabda-válogatott Debrecenben a Volvo-kupáért száll medencébe, a magyar női együttes - ugyancsak a világbajnoki előkészületek jegyében - Madridban szerepel nemzetközi tornán, péntektől vasárnapig.

Godova Gábor együttese erős mezőnyben tesztelheti tudását a márciusi, melbourne-i vb-rajt előtt, hiszen a spanyol fővárosban a házigazdák nemzeti csapata mellett az ausztrál és a görög válogatott jóvoltából nagyon is minőségi rivális vár rá.

"A lehetséges vb-ellenfelek feltérképezésén kívül alapvetően most is a saját dolgainkkal kell foglalkoznunk, vagyis a védekezés megszilárdítását, egyszersmind támadójátékunk hatékonyabbá tételét gyakoroljuk Madridban is" - mondta a novemberben hivatalba lépett szövetségi kapitány.

Godova Gábor a világbajnoki címet védő válogatott élén február közepén mutatkozott be, méghozzá remekül, hiszen Valkay Ágnesék a spanyolokat a budapesti barátságos mérkőzéseken mindkétszer legyőzték (15-6, majd 13-4), s a szombati, magdeburgi vendégszereplés is sikeres volt, mert a gárda 11-4-re verte a szintén vb-résztvevő német válogatottat.