Vágólapra másolva!
A január 17-27-e között Norvégia ad otthont a 8. férfi kézilabda Európa-bajnokságnak. Az [origo] a szokásos hírek és tudósítások mellett Zsiga Gyula, a Budapest Bank-FTC nőikézilabda-csapata vezetőedzőjének szakértő segítségére is számíthat.

Az 1959-ben született szakember az Elektromos férficsapatánál kezdte el az edzősködést, onnan útja Szolnokra, a Vasahoz, majd a Hort együtteséhez vezetett.

Pályafutása legnagyobb sikereit a Dunaferr csapatával aratta: 1998-ban bajnoki elsőség, Magyar Kupa- és EHF-kupa-diadal, 1999-ben pedig bajnokság, Magyar Kupa-, BL- és Szuperkupa-győzelem került a dicsőséglajstromba.

Ezt követően ismét a Vasas, majd 2003 tavaszán a Kiskunhalas következett, utóbbi csapatot négy év alatt a másodosztályból a nemzetközi kupaszereplést jelentő élvonalbeli hatodik helyig vezette.

Idén vette át a Budapest Bank-FTC irányítását.

A válogatottnál kétszer is dolgozott, először 1998-ban - Németh Andrással közösen - az Európa-bajnoki selejtezők idején ült a kispadon, majd 2005. februárjában (immáron "csak" edzőként) vállalt munkát Németh mellett.

Részese volt a csapat 2005-ös világbajnoki bronzérmének, posztjáról januárban mondott le.