Vágólapra másolva!
A címvédő győzelmével zárult a férfivízilabda ob I 2008/09-es idényének első rangadója: a Vasas négy góllal nyert a legutóbbi pontvadászat ezüstérmese, az Eger ellen a Komjádi uszodában szerda este.

Eredmény:
TEVA-VasasPlaket - ZF-Eger 10-6 (2-1, 1-1, 3-1, 4-3)
gól:
Tóth 4, Varga Dénes 2, Kis G., Katonás, Vörös, Kállay 1-1, illetve Varga II. Zs., Feltham 2-2, Nyéki, Kiss Cs. 1-1

Már a bajnoki alapszakasz második fordulójában szembekerült egymással a legutóbbi bajnokság első és második helyezettje. Találkozójuk egyik érdekessége volt, hogy az olimpiai bajnok center, Kis Gábor az előző szezonban még a hevesieknél pólózott.

Immár csak volt együttese ellen éppen ő kezdte meg a fővárosi elitalakulat góljainak sorát, s bár a 4. percben már 2-0 volt az angyalföldiek javára, a hazai előny nem nőtt, sőt a második negyed elején egyenlített a vendégcsapat (2-2).

Az inkább a védekezést, semmint a támadójátékot dicsérő kevés találat "gyakorlatát" fenntartották a felek, a félidőig már csupán egy további gól esett a Kemény Dénes szövetségi kapitány bővebb keretébe is meghívást kapott, a Vasasba Újpestről átigazolt fiatal center, Vörös Viktor révén.

A folytatásban Tóth Márton mozdította el a játékot a holtpontról akcióból bevéve a háromszoros olimpiai bajnok hálóőr Szécsi Zoltán szolgálatairól egyelőre még lemondani kényszerülő egriek kapuját (4-2). Innentől már egyértelműen a Vasas dominált, s 6-2 után csak a különbség volt a kérdéses, a győztes kiléte - a nagyszerű estét kifogó Tóth sziporkázása nyomán - már nem.

További eredmény:
Bodrogi Bau-Szentes - Domino Honvéd 8-15 (0-5, 1-6, 4-2, 3-2)