Vágólapra másolva!
Vasárnap a Zvezda Zvenyigorod otthonában megkezdi Bajnokok Ligája-szereplését a Győri Audi ETO KC nőikézilabda-csapata, amely egyik legjobbja, a térdszalag-sérülést szenvedett Simona Spiridon nélkül utazik Oroszországba.

A vasárnapi, Ferencváros elleni bajnokin térdszalag-sérülést szenvedett Simona Spiridon, a Győri Audi ETO KC nőikézilabda-csapatának beállósa, így várhatóan többhetes kényszerpihenő vár rá.

"A játékos részleges szalagsérülést szenvedett. Jelenleg a legfontosabb, hogy sokat pihenjen, pár hétig sajnos nem áll a vezetőedző és a csapat rendelkezésére" - nyilatkozta Dr. Balogh Péter csapatorvos a klub honlapján. "Orvosi beavatkozásra nem került sor, egy alapos MRI-vizsgálattal állapítottuk meg a sérülés fokát. A játékos komplex rehabilitációs kezeléseket kap, valamint megrendeltünk számára egy speciális térdrögzítőt is."

A Győr és a DVSC-Korvex a hétvégén kezdi meg Bajnokok Ligája-szereplését. A győriek magyar bajnokként kvalifikálták magukat a csoportkörbe, míg a Debrecen selejtezőbeli tornagyőzelmének köszönhetően érdekelt a 16-os főtáblán.

A négy négyes csoportban, oda-visszavágós alapon, november 21-ig hatfordulós körmérkőzést vívnak a csapatok és mindenhonnan az első két helyezett jut be a legjobb 8 közé, a februárban és márciusban esedékes, két négyes csoportban zajló, szintén körmérkőzéses rendszerű középdöntőbe. Az elődöntőre áprilisban, a döntőre májusban kerül sor.

A B csoportba került DVSC-Korvex szombaton Debrecenben, mégpedig a Főnix Csarnokban kezd, nem kisebb rivális, mint a nyolcszoros BEK/BL-győztes, osztrák Hypo Niederösterrech ellen.

A magyar bajnokként alanyi jogon a legjobbak között szereplő Győri Audi ETO KC vasárnap Csehovban, a Zvezda vendégeként lép pályára a D-csoportban.

A kézi-BL magyar csapatainak szombati programja:
férfiak, B csoport, 3. forduló:
MKB Veszprém-Montpellier (francia) 17.25

nők, B csoport, 1. forduló:
DVSC-Korvex - Hypo NÖ (osztrák) 20.25

A vasárnapi program:
férfiak, C csoport, 3. forduló:
Pick Szeged-Aalborg (dán) 17.25

nők, D csoport, 1. forduló:
Zvezda Zvenyigorod (orosz) - Győri Audi ETO KC 15.00

A Viasat3 minden mérkőzést élőben közvetít.

Újraválasztották Siti Beátát

Az Európai Kézilabda Szövetség koppenhágai kongresszusát követően az EHF Végrehajtó Bizottsága véglegesítette a különböző klubbizottságok tagjainak névsorát. Ennek során Siti Beátát újabb két évre beválasztották az EHF Marketing Női Klubbizottságába.