Vágólapra másolva!
Pénteken indul a közös magyar-román jégkorongbajnokság, a MOL Liga döntősorozata, amelyben a HSC Csíkszereda és a Dab.Docler Dunaújváros vív egymással négy győzelemig tartó párharcot. Az első két meccset Csíkszeredában rendezik, a hazaiak hangulatfokozó show-val készülnek, és egy szurkoló a hazai csapat kispadján nézheti végig a találkozót.

"Kerestük a lehetőséget, hogyan tehetjük vonzóbbá a szurkolók számára a találkozókat. Az ötlet nem teljesen a miénk, hiszen Székesfehérváron több éve működik a rendszer, ott minden hazai EBEL-találkozón egy szurkoló 23. játékosként a cserepadon éli végig a mérkőzés izgalmait. Péntektől nálunk is lesz 23. játékos" - nyilatkozta a klubvezető a Hargita Népének, hozzátéve, a szurkolók számára egy hangulatfokozó show-t is tervez, ennek részleteit viszont nem árulta el.

A két gárda négyszer találkozott egymással az alapszakaszban. Az újvárosiak otthon kétszer (3-1 és 3-2), egyszer Csíkszeredán diadalmaskodtak (2-1), egyszer pedig hazai jégen győzött az HSC (büntetőkkel 3-2).

A Csíkszereda az elődöntőben a címvédő Vasast úgy búcsúztatta összesítésben 3-1-gyel, hogy egyik meccs sem dőlt el az alapjátékidőben, azaz 60 perc alatt. A Dab a Miskolcot ejtette ki 3-0-val. A HSC az alapszakasz 16 meccsén kétszer kapott ki hazai jégen (egyszer éppen az Acélbikáktól), ugyanakkor a dunaújvárosiak csupán egyszer szenvedtek vereséget odahaza: meglepő módon az utolsó Steaua Bucuresti vitte el a három pontot.

A finálé első mérkőzését pénteken, a másodikat szombaton rendezik Csíkszeredán, a harmadik találkozó január 18-án, a negyedik 19-én lesz Dunaújvárosban. Az esetleges ötödik mérkőzés január 22-én, a hatodik pedig másnap lesz ugyancsak az erdélyi városban. A hetedik találkozó színhelye Dunaújváros lenne január 26-án.

Különlegességekkel készül a MOL Liga döntőjére az első két mérkőzés házigazdája, a HSC Csíkszereda. Horváth László, a Csíkszeredai Sportklub vezérigazgatója elmondta, a csíki hoki történetében először egy szurkoló a kék-fehér csapat kispadján szurkolhatja, illetve élheti végig a mérkőzés izgalmait.