Vágólapra másolva!
Nagyon sok kihívást tartogatott a Győri Audi ETO női kézilabda-csapata számára a 2014-15-ös szezon első fele, hiszen Görbicz Anita és Katrine Lunde babát vár, Orbán Adrienn, Susann Müller és Eduarda Amorim pedig megsérült. Kelecsényi Ernő klubelnök abban bízik, erre az évre több váratlan hírt már nem kap.

A 2014-15-ös szezonra is ugyanúgy készült a Győri Audi ETO női kézilabda-csapata, mint az eddigiekre. Tavaly februárra összeállt a keret, minden posztra megvoltak a megfelelő játékosok, az évad azonban sok kihívást tartogatott.

"Görbicz Anita már márciusban jelezte felém családalapítási terveit, amelyre még viszonylag időben tudtunk is reagálni, és egy nemzetközi szintű irányító, Macarena Aguilar személyében megtaláltuk a megoldást" - nyilatkozta Kelecsényi Ernő, a klub elnöke.

"A felkészülés második hetében derült ki Katrine Lunde terhessége, amelyre azt hiszem, bravúros gyorsasággal sikerült reagálnunk, hiszen Jelena Grubisiccsel két nap alatt állapodtunk meg. Ebben nyilván benne volt a Ljubljanában kialakult kedvezőtlen helyzet, de tekintve azt, hogy a nemzetközi szintű játékosok helye már tavasszal fixálódik az egyes kluboknál, ez mindenképpen egyedi eset volt. Úgy gondoltuk tehát, hogy bár nehezített körülmények között, de életben maradnak az eredeti céljaink."

Ezek után a Sävehof ellen Orbán Adrienn súlyos térdsérülést szenvedett, Susann Müller az ujját törte, majd Eduarda Amorim sérült meg egy tét nélküli válogatott mérkőzésen.

Ambros Martín és Kelecsényi Ernő Forrás: Gyorietokc.hu

"Azt hiszem, tavaly ez volt számomra a mélypont. Amorim felépülése 7-8 hónapot fog igénybe venni, márpedig ő a támadó- és védőjátékunknak is egyik fő oszlopa. A pótlása decemberben már lehetetlen. Honfitársa, a fiatal Tamires Morena ígéretes játékos, de húszévesen érthető módon még csak részfeladatok megoldása várható el tőle reálisan. A legfőbb tanulság, hogy ilyen krízissorozatra nem lehet előre felkészülni. Nagyon bízom benne, hogy erre az évre több váratlan hírt már nem kapunk."

Kelecsényi szerint nagyon fontos volt, hogy sikerült megállapodnia újabb három évre a csapat edzőjével, Ambros Martínnal. "A konkrét tárgyalásunk körülbelül öt percig tartott, majd egymás tenyerébe csaptunk. Ambros szakmai felkészültségét és edzői képességeit úgy gondolom, hogy az eredmények igazolják, szerintem sokan egyetértenek velem abban, hogy jelenleg a nemzetközi női kézilabda mezőnyben ő az első számú edző. De legalább ennyire fontos az, hogy kiválóan tudunk együtt dolgozni, mert a szakmai kvalitásai mellett emberileg is olyan értékeket képvisel, amely hozzájárult a klub elmúlt évekbeli sikereihez. Amikor egy potenciális játékossal elkezdjük a tárgyalásokat, az első számú kérdésük az, hogy ki lesz az edző. Ezért számomra a szezon legfontosabb célja az volt, hogy Ambrossal meghosszabbítsuk a szerződést."