Vágólapra másolva!
A hazai kedvenc Mary Pierce és a címvédő orosz Dinara Szafina is bejutott a negyeddöntőbe a 600 ezer dollár összdíjazású párizsi nőitenisz-tornán.

Eredmények, nyolcaddöntő:
Pierce (francia, 2.) - Medina (spanyol) 6:2, 6:4
Szafina (orosz, 7.) - Razzano (francia) 6:4, 6:3
Loit (francia) - Foretz (francia) 6:0, 6:3

1. forduló:
Dechy (francia)-Bartoli (francia) 6:0, 6:2
Gyementyjeva (orosz, 5.) - Arvidsson (svéd) 6:2, 6:2

Elképzelhető, hogy Kim Clijsters mégis játszhat a hétfőn kezdődő, 600 ezer dollár összdíjazású antwerpeni női tenisztornán. "Jó híreket kaptam az orvosoktól, a sérülésem gyorsan gyógyul és nem olyan súlyos, mint korábban gondolták. Ha nem jön közbe semmi, akkor teniszezhetek a jövő héten" - mondta a világranglistát vezető belga klasszis, aki bokasérülése miatt feladta az Australian Open elődöntőjét a későbbi bajnok francia Amélie Mauresmo ellen. Az első diagnózis Clijsters sérülését olyan súlyosnak ítélte meg, melynek következtében a játékos legalább nyolchetes pihenőre kényszerült volna.

A chilei Marcelo Rios is pályára lép a veterán teniszcsillagok idei versenysorozatán, amely a március 29. és április 1. között esedékes dohai tornával kezdődik. A viadalokon olyan egykori nagyságok lépnek pályára mint John McEnroe, Goran Ivanisevic, Pat Cash, Boris Becker, Jim Courier, Sergi Bruguera és Thomas Muster. A versenyeken volt világelsők, Grand Slam-viadalok döntősei, valamint a Davis-kupában győztes csapatban - egyesben - szerepelt teniszezők vehetnek részt. A 12 tornából álló sorozat után december 5. és 10. között a londoni Royal Albert Hall ad otthont a százezer dollár összdíjazású Mesterversenynek, amelyet tavaly a holland Paul Haarhuis nyert meg.

A "Chino" becenevű Rios 2004-ben, 28 évesen hátsérülése miatt akasztotta szögre az ütőit. A klasszis 1998-ban - összesen hat hétig - kétszer is vezette a világranglistát, és pályafutása során 18 tornagyőzelmet aratott, Grand Slam-tornán ugyanakkor nem sikerült nyernie: 1998-ban az Australian Open döntőjében a cseh Petr Korda győzte le.

A sztár nemcsak teniszsikereivel hívta fel magára a figyelmet: 2001-ben megpofozott egy fotóst. Még ebben az évben a római tornán hangoskodott és kötekedett a játékosok partiján, néhány órával később az olasz főváros központjának közelében inzultált egy taxisofőrt, majd két rendőrrel verekedett össze. 2003-ban Santiagóban egy átmulatott éjszaka után nyilvánosan könnyített magán: egy szórakozóhelyen az erősen ittas "Chino" részeg társaival együtt úgy döntött, hogy a ruhatárat használja a WC helyett. Rios Budapesten is megfordult: 1994-ben indult a Római Teniszakadémián rendezett viadalon, de már az első fordulóban kikapott az olasz Davide Sanguinettitől.