Élő:
Vágólapra másolva!
A Városligeti Műjégpálya állapota miatt csúsznak a gyorskocsolya országos bajnokságok. A bajnokságok lebonyolításához új helyszínt keresnek.

A Magyar Országos Korcsolya Szövetség (MOKSZ) nem tudja a Városligeti Műjégpályán megrendezni a gyorskorcsolya országos bajnokságokat, ezért valamennyit elhalasztotta, és külföldi helyszínt keres megrendezésükhöz. Tavalyhoz képest kisebb lett a pálya, mert egy 2-3 méteres sávot a létesítmény amortizációja miatt már nem lehet beüzemelni. Emiatt nem tudunk hivatalos méretű pályát kialakítani, és egy esés rendkívül balesetveszélyes - mondta Egyed Krisztina, a gyorskorcsolya szakbizottságának vezető helyettese.

Egyed szerint elsősorban Zakopane és Sanok merült fel lehetséges helyszínként, ezért Martos György, a MOKSZ alelnöke már felvette a kapcsolatot a lengyel szövetséggel. Ha pozitív válasz érkezik, akkor a február 22-én befejeződő junior világbajnokság utáni héten rendezik meg mindhárom ob-t, azaz a sprint-, a négytávú összetett és a junior-bajnokságot.