Vágólapra másolva!
A római reptérre való érkezés után kórházba kellett szállítani Cseh Lászlót. A világbajnokságra készülő úszó már az indulás reggelén gyomorfájdalmakra panaszkodott.

A versenyző hivatalos honlapján Turi György mesteredző elmondta, Cseh Lászlót a római reptérről egyenesen kórházba kellett szállítani. Az úszó már az induláskor gyomorfájdalmakra panaszkodott, állapota azonban a repülőút során rosszabbra fordult.

Csehnek rendkívül súlyos hasmenése van, rázza a hideg - a kiszáradást meggátlandó kellett sürgősen infúziót, illetve a diagnózistól függően gyógyszeres kezelést kapnia.

Jelen pillanatban nem lehet megmondani, a történtek milyen hatással lesznek római szereplésére. Kiss László szövetségi kapitány szerint ezt csak az orvosi szakvélemény ismeretében lehet felelősséggel megmondani. "Szörnyű, hogy az egész edzőtáborozás során még csak egy köhögés sem volt, most viszont ez történt" - dohogott a szakvezető.

Kiss hozzátette: Csehéknél szerda este családi vacsora volt, és a társaságból senki sem lett rosszul reggelre.

Estére kiderült, sajnos két infúzió után is 38 fokos láza van az úszónak. Kausz István, az úszóválogatott orvosa elmondta, a kórházban az infúzió mellett gyógyszeres kezelést is kapott a magyar élversenyző, igaz, a felajánlott injekciós megoldást nem fogadták el, mivel az doppingszert is tartalmazott, azaz maradtak a tabletták. Kausz doktor szerint egyelőre nem lehet teljes pontossággal megmondani, mi okozta a súlyos rosszullétet: vagy heveny ételmérgezés, vagy - adott esetben influenzás - vírusfertőzés állhat a háttérben.

"Az, hogy az infúziós kezelés ellenére Laci még mindig magas lázzal küzd, nem jó hír, de meg kell várnunk a reggelt, hogy akkor miként érzi magát - arról egyelőre felelősséggel nem lehet nyilatkozni, miként befolyásolja mindez a világbajnoki szereplését" - összegzett dr. Kausz István.

Cseh Lászlót este hazaszállították, azaz az éjszakát a csapat szállodájában töltötte.

Gyárfás Tamás, a szövetség elnöke egy, a nap korábbi szakaszában adott nyilatkozatával - (ha Cseh Laciéknak mindig a győzelem fontosságáról beszélnek, a sportdiplomáciában sem lehet csak a részvétel a fontos) - kapcsolatban megjegyezte: "A történtek fényében teljesen egyértelmű, hogy a pénteki FINA-választás teljesen lényegtelen, most mindennél fontosabb, hogy Laci meggyógyuljon."

Az előzetes tervek alapján Cseh először jövő kedden állna rajtkőre a 200 méteres pillangóúszás előfutamában.

Programja így festene:
Kedd délelőtt: 200 pillangó előfutam
Kedd délután: 200 pillangó középdöntő
Szerda délelőtt: 200 vegyes előfutam
Szerda délután: 200 pillangó döntő, 200 vegyes középdöntő
Csütörtök délután: 200 vegyes döntő
Vasárnap délelőtt: 400 vegyes előfutam
Vasárnap délután: 400 vegyes döntő