Vágólapra másolva!
Andy Murray a legendás Ivan Lendl segítségével jutott el 2012-ben az US Open-sikerig, és idén a wimbledoni diadalig, Novak Djokovic szerdán jelentette be, hogy Boris Beckerrel készül a 2014-es szezonra, míg Roger Federer svéd lapértesülés szerint Stefan Edberget kérte fel a közös munkára.

A Svenska Dagbladet értesülése szerint Roger Federer célja, hogy ismét visszajusson a csúcsra, és ehhez a 2014-es idény előtt Stefan Edberg segítségét kérte. A svájci világklasszis a most fejezett be egy hatnapos, dubaji alapozó edzőtábort, ahol Edberg segítette a munkáját.

A 17-szeres Grand Slam-győztes teniszező nehéz idényt hagyott a háta mögött, mindössze egy ATP-tornán, Hallében tudott nyerni, és a másodikról a hatodik helyre csúszott vissza a világranglistán. Szeptemberben szakított amerikai edzőjével, Paul Annacone-nal,

"Még sohasem merült fel benne, hogy egy topjátékos edzője legyek, és ha Federer nem kért volna fel, őszintén szólva nem is érdekelt volna a feladat" - idézte a Svenska Dagbladet Edberget. "Federer hihetetlenül nagy játékos, tombol benne a vágy, hogy ismét a legjobb legyen, és úgy érzem, ha minden darabot a helyére illesztünk a játékában, akkor határozottan esélyes lesz az újabb Grand Slam-cím megszerzésére."