Vágólapra másolva!

Padlózott, majd címet védett

Szergej Kovaljev eseménydús másfél menetben maradt a WBO bajnoka. A Chaves-Rioson a bíró lett a főszereplő, Vargas kemény meccsen, pontozással védett címet először.

A nyitómenetben egy pillanatra megingott, de végül ismét ellenállhatatlannak bizonyult, és újabb kiütéses győzelemmel védte meg WBO félnehézsúlyú világbajnoki címét Szergej Kovaljev - írta a Profiboksz.hu.

Az orosz világbajnok szombaton este Atlantic Cityben húzott kesztyűt az ausztrál Blake Caparello ellen, aki nem kis meglepetésre az első felvonásban padlóra küldte a címvédőt egy balossal. Az egyensúlyát vesztő Kovaljev gyorsan összekapta magát, és a következő menetben háromszor is leütötte Caparellót (elsőre egy kegyetlen, testre irányuló akcióval), akit az etap közepén le is léptetett Sparkle Lee vezetőbíró (TKO).

Caparello kálváriája 7:25-nél indul

Chaves vezetett, de kizárták

Nem a finom, technikás megoldásokra helyezte a hangsúlyt Brandon Rios és ellenfele, Diego Gabriel Chaves Las Vegasban. A váltósúlyú összecsapáson az amerikai Rios a tőle megszokott módon igyekezett előre masírozni, de argentin riválisa sem hátrált meg, amiből kemény, harcos meccs alakult ki.

A látványos ütésváltások mellett a vezetőbíróról is emlékezetes lesz az összecsapás: a rutinos Vic Drakulich először a harmadik menetben volt le pontot a szabálytalankodó Chavestől, majd az ötödikben Riost intette meg birkózásért, a kilencedik közepén pedig diszkvalifikálta Chavezt újabb fogásért.

A leállítás pillanatában két pontozónál Chaves vezetett (75-74), míg a harmadiknál Rios állt jobban (75-74).

Jessie Vargas címet védett

Pontozásos győzelemmel védte meg WBA kisváltósúlyú reguláris világbajnoki címét Jessie Vargas. A 25 éves amerikai először tette kockára áprilisban begyűjtött címét, kihívója az orosz Anton Novikov volt.

A találkozó első felében úgy tűnt, Vargas dominált, azonban a mérkőzésre veretlenül érkező Novikov magasabb sebességi fokozatban kapcsolt, amivel komoly nyomást helyezett a szituációt szemmel láthatóan nem jól viselő világbajnokra.

A kemény, 12 menetes ütközetet végül a pontozók döntötték el, akik egyhangúan, 118-111, 118-111, 117-111 arányban Vargast látták jobbnak.