Vágólapra másolva!
Az új kajakkirálynőből, Kárász Annából annyit kivett a Kozák Danuta elleni döntő, hogy hosszú percekig nem tudott felállni. A legyőzött olimpiai bajnokban maradt tüske.

Női K-1 500 méteren az olimpiai és világbajnoki címvédő Kozák Danuta nem tudott visszavágni Kárász Annának, aki a második válogatót is megnyerte, így ő indulhat az augusztusi világbajnokságon. Hogy nem volt könnyű menet a finálé, arról jól tanúskodik, hogy Kárász a hajóból kiszállva - és egy-két gyors interjút letudva - hosszú-hosszú perceken át ült az árnyékban egy műanyag széken. A döntő, a Kozák Danutával megvívott újabb nagy csata minden erejét kivette, képtelen volt felállni a székből - adta hírül a magyar szövetség.

Kárász Anna totál kimerült Forrás: MKKSZ

"Ez nagyon kemény verseny volt. Olyannyira, hogy ötven méterrel a cél előtt letámasztottam. Akkorra már minden erőm elszállt, nem is tudom, hogy voltam képes végigcsinálni” - magyarázta Kárász Anna, aki hozzátette, egyértelműen fejben dőlt el ez a verseny.

Hogy mi volt a taktikája?

"Az elején próbáltam elmenni, és irányítani a mezőnyt, talán egy fél hajóval vezethettem, de biztos voltam benne, hogy Dana rákapcsol a végén. A finisben már csak a szívem vitt előre, talán ez volt életem eddigi legnehezebb pályája."

Az eredményhirdetés után úgy lépett le a dobogóról Kozák Danuta, hogy viccesen megjegyezte: "idén alulról építkezünk". De természetesen komolyabban is értékelte második helyét.

Kozák, Kárász és Fazekas-Zur, a három dobogós Forrás: MKKSZ

"Volt egy rossz rajtom, figyelmeztettek, és ezért másodszorra nem mertem úgy elindulni a mezőnnyel, ahogyan kellett volna. Nem tudom, hogy a többiekhez képest mennyire ragadtam be, de azt láttam, hogy Anna elment mellettem, utána azt éreztem, hogy jövök rá, jövök rá, de kellett volna még egy pár méter a végén.

Az ötszáz egyes mindig a szívem csücske volt, ezért van bennem tüske, de legalább jövőre rá tudok tenni még egy lapáttal.

A tavalyi évem annyira jól sikerült, hogy azt nem lehetett volna hova fokozni, most viszont tudom, hogy ha jövőre az olimpiát meg akarom csinálni, akkor meg kell verni Annát itthon" - fogalmazott Kozák Danuta.